Fin generalprøve

Skrevet av Birger Christensen,  24.08.2017
Artikkelbilde
Daydream Believer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Tre dager før Derbydagen ble det en fin generalprøve på Øvrevoll. Beste firbente var Daydream Believer, som gikk sterkt som nykastrert. Vi kommer også til å huske finishen i det siste løp. Priceless rakk frem til seier, men nesten alle hestene fikk plass på målfotoet.

Tertian ©hesteguiden.com/rogersvalsrød Kveldens første løp ble sikkert vunnet av Tertian. Han hadde kun gått en gang på Øvrevoll på de siste åtte startene, men nå gikk det bra på hjemmebane. En fin innledning på Derby-uka på Øvrevoll for Niels Petersen og Per-Anders Gråberg.

- Han vant de to første løpene i år i Sverige. Nå hadde han et fint løp, og det ble ganske lett. Tertian er blitt litt mer voksen, og han kan få en fin høst, sa Niels etter seieren. Han var også spent, men optimistisk foran alle mulighetene på den store Derbydagen søndag.

Wide Ranging ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Dudshager ble bortvist før start i amatørløpet, som innledet V65. Da gikk Clauses Reka til front og så lenge ut som en vinner. Da kom først Eddie Riff bakfra, men aller fortest kom Wide Ranging. Julia Presits, som alltid tar vare på sjansene, rakk frem innvendig til seier.

- Det var litt sprut etter regnet, men det kan man stå ut med. Jeg så at lederen begynte å få problemer, mens Wide Ranging hadde mye å gå med, sa Julia. Om tre dager rir hun på Øvrevoll igjen, da med Razello i Ladies Cup. Per Hallqvist trener vinneren.

 

- Vi har kastrert Daydream Believer for tre uker siden. Det har jeg tro på skal slå positivt ut, sa trener Cathrine Witsø Slettemark før start. Etter en herlig finish langs railen ble det en sikker seier. Sandro De Paiva red et sterkt løp. Daydream Believer er jevngammel med favoritten Dickie Dickens, og de to har hatt mange fighter gjennom årene. Denne kvelden var Daydream Believer best, tre tidels sekund bak banerekorden.

Into The Light ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Into the Light og Iona var ikke blant de mest betrodde i V65-3. Men det var nettopp disse to som gjorde opp, med Into the Light som vinner.

- Vi har prøvd oss litt frem med litt prøving og feiling. Han er nok som best når han får være med fremme direkte. Hadde faktisk litt tro i dag, sa Are Hyldmo. Og med seier slapp Siv Hanne Holden å ta med seg hesten hjem. Fausto Henrique gjorde en god jobb på vinneren.

Oui Je Veyx ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det sto og veide mellom Oui Je Veux og Clauses Ivory i femte løp. Men på slutten fikk førstnevnte et overtak, og Raphael Freire gledet favorittspillerne. Oui Je Veux har forbedret seg en hel del i sommer, og det kan være mer å gå på.

- Han lå fint an hele veien, så det var strålende, sa trener Lise Tandberg. og debattleder Nils Johan Dahl i Budstikka ble hesteeier for en dag. Hans favorittlag heter Derby, passende nok foran søndagens store dag.

Jurga ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det er ikke hver gang at det står mellom favorittene på Øvrevoll. Men Jurga og Denico var klart best, og kort før mål fikk Jurga overtaket.

- Jeg hadde jo tro på henne, men synes hun kanskje var litt vel stor favoritt. Nå gikk det bra, og det var fint med dobbeltseier for kvelden, sa Are Hyldmo. Emilie Finckenhagen tok en fin seier.

Priceless  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

På ni starter før i år hadde ikke Priceless prestert all verden. Men i tiende forsøk fikk vi se en spurt som nesten bare Priceless kan vise frem. Carlos Lopez red slalåm og rakk akkurat frem, mens Pascolina Da Costa kom nesten like fort på Mestre Dos Magos. Et flott come back for Pasco. Pål Jørgen Nordbye trener vinneren og gleder seg over at det blir mange løp på sandbanen fremover.