Dramatikk i Derby Trial

Skrevet av Birger Christensen,  03.08.2017
Artikkelbilde
Silent Storm ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

De to store forhåndsfavorittene i Derby Trial var Silver Falcon og High as a Kite. Ingen av dem kom til start, og da ble det Silent Storm, Gina Mathisen og Anna Pilroth som kunne juble. Heia Andebu.

- Jeg hadde god tro på seier selv før strykningene, sa Gina om hoppa som ble tredje i 1000 Guineas.

- Siste start i Lyches Minneløp er det bare å glemme, da ble alt feil. Nå ser vi frem mot Derby. Tror vi har en god sjanse til å bli beste norskoppdrettede, og kanskje kan vi klare en av premiene i Derby også, avrundet Gina. Vi legger til at Anna Pilroth nok en gang beregnet løpet vel, en jockey som er flink til å ta vare på sjansene. Det ble for øvrig en dobbeltseier til Gina, da Sergio Alonso red til seier med Black Million en snau time etter Silent Storms store triumf.

Black Million ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Som nevnt ble forhåndsfavorittene borte. Silver Falcon ble strøket tidlig på dagen, mens Vanessa Ryall ble kastet av High as a Kite på vei ut i banen.

Twentytwowontdo ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Twentytwowontdo hadde tre løp i kroppen fra England inkludert seier og møtte fire debutanter. Rutinen gjorde utslaget, og det ble en grei gevinst for den spennende toåringen i trening hos Pia Høiom.

- Vi venter aldri seier når vi møter toåringer fra Petersen og Neuroth, men desto morsommere. Neste start blir på Jägersro 30. august, men det blir ingen storløp i år, sa Pia etter seieren i kveldens første løp. Elione Chaves hadde en hyggelig jobb på ryggen av vinneren.

Girlforce One ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Girlforce One vant i årsdebuten og økte til to strake i V65-starten. Hun måtte kjempe med Sweet Zain, som var lite slått tross en ikke helt perfekt sving. Uansett var den første starten i Skandinavia positiv for sistnevnte.

- Hadde mer tro på henne denne gang enn i årsdebuten. Trolig kan hun gå enda litt lenger løp enn de 1370 meterne hun gjorde i dag. Vi koser oss på stallen og gleder oss ekstra når det år bra, sa Yvonne Durant. Jacob Johansen satt på vinneren.

Priceless Love ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

900 meter rett frem ble en kamp mellom Priceless Love og Buque de Flores ute ved gjerdet. I start nummer 17 kunne Wibecke Jegard glede seg over den første seieren til Priceless Love. Derimot skuffet favorittduoen Pamino og Positive Outcome.

- Dette betyr veldig mye for meg. Trodde kanskje 900 meter var litt kort, men i dag stemte alt, sa Wibecke. Sandro De Paiva fikk rittet da Rafael De Oliveira meldte forfall, og det tok Sandro godt vare på.

Walk Of Pride ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Walk of Pride var en god unghest, som ikke har vist stort de seneste sesongene. Nå ble det seier igjen.

- Det er ikke så mye å si på kapasiteten, men viljen har manglet. Nå håper jeg at han synes dette var moro, sa trener Niels Petersen. Per-Anders Gråberg fikk endelig oppleve en seier med Walk of Pride igjen.

Dudhsagar ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

V65-finalen ble et rivende oppgjør mellom favoritten Dudshagar og mindre betrodde Sunny Sunday. Kim Stern og Mina Haug var tidlig i front, og ingen av konkurrentene var i nærheten. Etter at dommerne hadde studert fotoet, ble det dømt dødt løp. For Mina var det karrierens første seier.

- Jeg trodde jeg hadde tapt, sa Kim og var fornøyd med å dele seieren.

- Hadde et lite håp om at jeg var først, men dødt løp er også bra, sa Mina.

 

V65-spillet var som vanlig vrient. Ingen klarte seks rette, og dermed blir det overført en pen sum til neste torsdag.