Calvados ærer Omoto

Skrevet av Birger Christensen,  08.08.2017
Artikkelbilde
Omoto Sando hedres med eget løp førstkommende torsdag.

Omoto Sando gikk sitt siste løp i Gøteborg 21. mai. Hans eier i hele karrieren, Nils Petter Gill, har bidratt til Omoto Sando Hekkeløp som avholdes for første gang torsdag. Det er vanskelig å tenke seg en hest som fortjener et løp oppkalt etter seg mer enn ham

- Hadde det ikke vært for Omoto Sando, hadde nok aldri Calvados blitt så god som han har vært. De har pushet hverandre, men siden Omoto var et par år eldre, har han ofte gått foran. Synes det er helt riktig at han får dette løpet. For Calvados er det litt synd at det er et handicap-løp, og dessuten er en eventuell tung bane et minus. Men vi skal satse alt for å vinne dette løpet, som er litt spesielt for meg, beretter Dennis.

 

Mestseirende

 

Vi har skrevet om Omoto Sando flere ganger. Men en kort oppsummering tar vi med. Hans første seier kom i St Leger, som han vant med 11 lengder som sistevalg. I de to første hekkeløpene gikk han "på trynet", men så ble det mange seire. 32 seire er tangering av rekorden for en norsktrent, og hans 78 ganger på trippel er klart høyest. Arnfinn Lund, Are Hyldmo, Nils Petter Gill og Henrik Engblom er kvartetten som forbindes med vår hekkestjerne.

Både Calvados og Omoto Sando har Trempolino som far. Calvados mangler 18 starter og ni seire på å ta igjen Omoto, men det viktigste er alle oppgjørene de to har gitt oss. Calvados vant for øvrig debuten som toåring. Da slo han Swing That Cat, som året etter vant Derby i Sverige og var toer bak Theatrical Award i Norsk Derby.

Dennis gleder seg til torsdag. Til daglig er Skandinavias hinderkonge i aktivitet på Strømsholm, hvor Calvados i juni imponerte i Champion Hurdle. Det er Tobias Hellgren og Niklas Loven som har delt på jobben på ryggen av den 12-årige kjempen.

- Strømsholm er paradis på jord for meg. Det er et fantastisk sted, som jeg elsker mer enn noe annet sted. Men torsdag er vi på plass på Øvrevoll, og det gleder vi oss til, avslutter Dennis.