Banker på Gideon

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  10.08.2017
Artikkelbilde
Gideon

Jackpot-V65 Øvrevoll: Norges eneste galoppbane byr på en jackpotomgang. Og Jan-Erik Neuroth byr på en frisk banker som han rir selv. - 7 Gideon er en vinner i V65-2, sier han og stikker haken frem.

* Jan-Erik satt på Gideon i fjorårets utgave av Norsk Derby (Our Last Summer vant) og ble nummer seks. I år er Stall Perlens 4-åring (Wido Neuroth trener) uten seier, men formkurven peker oppover.

EIERSKLAR? Gideon (t.v.) i gressgalopp foran fjorårets Derby på Øvrevoll. Han vant to i fjor og kan være klar for årets første nå.
Foto: Eirik Stenhaug

- 7 Gideon (V65-2) har gått bra. Måtte gå litt rundt sist. Tapte vel halvannen lengde. Har vunnet to løp på Øvrevoll. Formen er veldig god; minuset er hvis det skulle regne altfor mye. Men som sagt, jeg tror dette er en vinner. 9 Giovanni Nobile (Per-Anders Gråberg) og 5 Heavenly Spiced (Carlos Lopez) er gode hester. Sistnevnte går bra på bløtt, sier Jan-Erik Neuroth og vurderer de andre oppsittene:

- 2 Appel La Légende (1. løp) er en fin hest som debuterer. Det kan bli litt for bløt bane, og hun er bare en outsider.

- 6 Staring At The Sea (V65-3/V4-1) var jeg fornøyd med sist på Bro Park. Dette var andre gang ut i år, og banen var veldig hard. Har trent veldig fint, og gått gode løp på Øvrevoll. Vant jo 2000 Guineas og Kriteriet. 4 Captain America har flott speed og gått sterke løp; 5 Vortex er også i toppen. Men jeg mener min også skal regnes.

- 6 Carambola Star (V65-6/V4-4) rir jeg for Anette Stjernstrand. Har ikke vært ute siden mai og er vanskelig å plassere. En gardering på mange hester.

Anna: Deprimert hvis dette ikke blir bra...


SMILER TORSDAG? 2 Smile (V65-6/V4-4) vant sist og har tre av seks i år. Anna Pilroth har tro, mamma Bodil Blomqvist, som trener hesten, til høyre.

* Anna Pilroth er spent på torsdagen: - Jeg blir deprimert hvis den ikke blir bra. Jeg har flere gode vinnersjanser og en god luring. Jeg tror ellers dette kan bli en dag med "skreller", sier hun og går gjennom oppsittene for Equus:

- 4 Rock The Boat (2. løp) er en liten, fin hest som som står bra til. Bra sjanse.

- 3 Dramatic Act (V65-2) kan være en luring, men det var dette med banen?

- 4 Hightower (V65-1) var bra sist. Funker på underlaget. Jeg mener han kan utfordre de mest spilte her. Skal strekes.

- 3 Funk Soul Brother (V65-3/V4-1) går på tørr bane. Men han kan funke på denne banen også. Denne hesten kan springe og er ikke borte her.

- 9 Martini (V65-4/V4-2) kan sitt formtall. God på tørr bane, vi får se på dette baneunderlaget. Det kan også gå. Gjør den sin jobb, kan dette være en vinner. 1170 meter passer glimrende.

- 6 Persian Wave (V65-5/V4-3, Linde Niklasson rir) gjør som den vil. Ville sist, og var veldig god til seier. Han kan gjenta.  

* Trener Roy Arne Kvisla kommer fra Bro Park med to og kommenterer sjansene:
 - 2 Saving Kenny (V65-3/V4-1) skal gjør seg kjent med banen foran Polar Cup på Derby-dagen. Har vært på Øvrevoll én gang, "drifta" veldig ut i svingen da. Har vunnet på bløtt på Göteborg.
- 10 Martelle (V65-6/V4-4) har jeg tro på - og ambisjoner med. Tapte seks lengder i starten sist, ikke tre som det står i resultatene. Var bare slått med to lengder. Fleksible blinkers nå. Det er første gang på reise, det skal nevnes, men jeg tror det skal gå bra.

* Sekserpottten krydres med 222.734 ekstra jackpotkroner torsdag.

Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.12
DD: 21.00.