Tredje til Eye In The Sky

Skrevet av Birger Christensen,  10.04.2017
Artikkelbilde
Eye In The Sky (arkivbilde)

I helgen var det galopp på mange fronter. Nancy, Aintree, Blommerød og Bro Park er fire vidt forskjellige baner. Lørdag fikk vi se to sterke prestasjoner sett med norske øyne. Eye In The Sky ble tredje i Nancy, mens Symphonias Wilmar vant på Blommerød. Begge presterte flotte come back etter langt fravær.

Eye in the Sky hadde ikke startet siden Oslo Cup i fjor, der han gikk uplassert. Lørdag var han tilbake i Prix de la Ville de Nancy. Med Aurelien Lemaitre på ryggen ble det en fin tredjeplass. Derbyvinneren fra 2014 og Oslo Cup-vinneren fra året etter virket å være tilbake i gammelt slag.

Jockeyklubbens Stora Pris er et steeplechase over 3700 meter på idylliske Blommerød. Lørdag gjorde Symphonias Wilmar et enormt come back etter to års fravær. Wilhelm Berge, en av de virkelige veteranene i norsk galopp, er eier og oppdretter sammen med treneren Charlotte Dillner. Med Christopher Roberts som makker ble det en sterk seier, og tiåringen planlegges å starte på Strømsholm i juni.

Et noe større steeplechase ble avholdt på Aintree. Grand National ble i år vunnet av One For Arthur med nesten fem lengders margin. David Fox red vinneren, som trenes av Lucinda Russell. Det er kun andre gang i historien at løpet ble vunnet av en skotsk hest. Før løpet hadde One For Arthur løpt inn 77 368 pund, nå ble det 561 300 pund ekstra på kontoen!

 

På Bro Park søndag tok Ina Veronika Toverud sesongens femte seier med Zamir, hesten som har startet åtte ganger i år av åtte mulige på Bro Park. Ina ble amatørchampion i fjor, nå er hun toer blant lærlingene. Hun er en seier bak Andreas Tapia Dalbark, men har hele 22 ritt på trippel på 30 starter. Det er sterke tall.