Velfylte felter i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  02.09.2016
Artikkelbilde
Hat Parade og Lindenthaler. Foto Svensk Galopp

Onsdagens lunsj byr på velfylte og vanskelige løp. Særlig er det vrient i V4-spillet med svært få holdepunkter. Det blir temmelig sikkert en solid utbetaling.

Hvis vi ser på V4-spillet først, er det tre løp med 13 hester før det blir 12 startende i finalen. Gledelig at vi får så velfylte felt i en lunsj, selv om en del spillere nok synes at utfordringen blir vel tøff. Men vissheten om at det nesten helt sikkert blir en høy utbetaling, gjør nok at mange prøver lykken.

V5 er en variert og meget variert meny onsdag. Et toårsløp, et flott sprintløp, et maidenløp, et stayerløp med noen formhester, før det til slutt avgjøres med et godt hekkeløp. For å ta det siste først, flere av hestene i V5-finalen kan sikkert møtes igjen når Champion Hurdle avgjøres om en måned. Både Hat Parade og Lindenthaler har vist at de behersker denne delen av galoppsporten, og det skal bli spennende å se om Somerville og Rock the Boat kan ta opp kampen.

Vår banker blir Butterfly Effect. Han har hatt en litt spesiell karriere med en sterk toårssesong. På Derbydagen viste han at nå er på sitt aller beste. Vi blir ikke forundret om han kan gå til eliten neste sesong.

Med en måned igjen til kriteriet er toårsfeltet i V5-1 svært interessant. Det har ikke skilt seg ut noen klar ener til nå, så vi skal følge onsdagens felt med argusøyne.

Da er det bare å ønske velkommen til Øvrevoll for den del av publikum som har mulighet til en lunsj i fint høstvær.

 

Elione Chaves har vunnet mange løp i Skandinavia. Men desidert flest har han tatt i Sverige, på Øvrevoll er det blitt 98 seire. Med flere gode ritt onsdag, kan denne milepælen helt klart nås da. Uansett blir det neppe lenge til målet oppnås.