Super sport på søndag

Skrevet av Birger Christensen,  27.09.2016
Artikkelbilde
Appelina

Søndag er det en fantastisk dag sett med sportslige øyne. To Breeders-løp, to toårsløp og to hekkeløp står i spissen for en av årets mest spennende løpsdager. Dessuten kan du skaffe deg en hest på auksjonen rett etter løpene. Og kl. 14 hedrer vi Bank Of Burden, tidenes mestvinnende norsktrente galoppør.

Mest penger er det i Breeders Prize Classic. Appelina, Suspicous Mind og Duke Of Burden befinner seg helt i toppen blant treåringene i skandinavisk trening. De to sistnevnte har vunnet hvert sitt Derby i år. Men ingen av de to har gått på Øvrevoll før, og det kan gi Appelina en liten fordel. Sist hun startet, sikret hun seg godt over millionen på Bro Park. Vi synes at disse tre er så gode, at vi nøyer oss med tre streker i V4-finalen.

I sprintutgaven av Breeders blir Beaufort Twelve vår favoritt. Aller best var hun kanskje på den offisielle åpningsdagen på Bro Park. Da slo hun Suspicious Mind lett, og den prestasjonen duger langt nå. Søren Jensens sterke hoppe har nok enkelte ganger vært ute på litt for lang distanse. Nå tror vi hun vinner, for 1370 meter ser perfekt ut.

 

Kriteriet er det viktigste toårsløpet på Øvrevoll. Kun seks hester er starterklært i år. Trouble Of Course blir trolig favoritt etter to flotte seire på Bro Park. Han ble strøket fra The Heatherwold Cup, og da vant Victor Kalejs. Nå møtes de, og det møtet gleder vi oss til. Kriteriekongen er utvilsomt Wido Neuroth. Vinner debutanten Bolt, blir det den 15. gangen Wido går til topps i kriteriet. Han kan selvsagt vinne, men det er ikke så ofte at en debutant vinner et storløp.

 

Våre beste hekkeløpere møtes i det anerike hekkeløpet Champion Hurdle. Are Hyldmo vant løpet fem ganger på seks år med Rambo Flyer. Hadde han ikke gått "på snørra" i år 2000, ville det ha blitt seks strake.  Det lille fem hesters feltet har Are Hyldmo den flotte duoen Hot Wing og Omoto Sando. Løpet er nesten fire kilometer, og vi har denne gang mest tro på ungdommelige Hot Wing. Den svenske duoen Lindenthaler og Calvados vil helt klart gjøre alt for å vinne, så vi ser frem til et flott oppgjør.

 

Når løpene er slutt, må du bli på Øvrevoll en stund til. Det er auksjon både på løpshester og åringer, og noen av de yngste vil sikkert dominere løp for de norskoppdrettede de nærmeste årene. Gå gjerne sammen med noen, for i denne bransjen gjelder uttrykket "delt glede er dobbelt glede».

 

Vel møtt på Øvrevoll søndag. Med snille værguder blir det helt en flott dag.