Varennes viste veien

Skrevet av Birger Christensen,  20.10.2016
Artikkelbilde
Varennes ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Finalen i novisehekken endte i en sikker seier for Varennes. Litt dramatikk var det rett før siste sving, da rytteren Henrik Engblom mistet stigbøylen. Rutinert som han er, fikset han problemet raskt. På oppløpet var det grei skuring, og dermed ble Henke champion.

- Alltid gøy å bli champion, det er det vi rir for. Vi fikk fikset litt på noen saker i forhold til forrige start, og Varennes var finere denne gang, sa Henrik.

Are Hyldmo var hinderchampion før finalen. Når det ble seier og tredjeplass, ble han suveren ener. Nesten 400 000 kroner innridd på syv hekkeløp, inkludert fire seire, er sterkt.

- Da det gjensto to hekker, følte jeg at det kom til å ordne seg. Tror Varennes har mye å gå på til neste år, sa Are om hesten som tok sin andre seier i karrieren. Hot Wing og Varennes kan fort være Skandinavias stjerneduo på hekk i 2017.

 

Trippel Neuroth

 

Ekte hat trick er ikke så vanlig i galoppen. Men i løp to, tre og fire ble det fine triumfer for Seraphine, Bostar og Iona. Det betød tre på rad for Wido og Jan-Erik Neuroth. Sistnevnte har nå 21 gevinster på Øvrevoll og er toer bak Carlos Lopez

Seraphine ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

-Seraphine er en hoppe som jeg mente ville gå bra på sand. Det er en flott type, som jeg tror vil få en fin treårssesong, mente Wido.

Bostar ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Bostar vant kriteriet i fjor. Den sandbanen som er på Øvrevoll nå fungerer han bra på. Siden det gikk så bra i dag, tar jeg sjansen og starter ham i Mischa Kahns Minneløp søndag 30. oktober, opplyste Wido.

Iona ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Iona er best på flat bane, bra på dirt track og 1600 meter er en fin distanse. Hun er født sent, og det er utvikling i Iona, avrundet Wido sin flotte trippel. For de spillerne som trodde på Neuroth-trioen, fikk de godt betalt. De tre vinneroddsene var 36.78, 6.33 og 4.26. Vinneroddsen på Seraphine var årets høyeste på banen.

Calcaterre ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Vi trodde at Calcaterre kunne få et litt vrient løp fra innerspor, for han har aldri vært noe lyn fra start. Mye av det samme trodde trener Annike Bye Hansen.

- Jeg er sjokkert over at han satt i tet før svingen. Det virker som om Calcaterre synes at dette er litt gøy, og da kan det gå bra fremover. Planlegger tre starter til før sesongslutt, fortalte Annike om vinneren som ble ridd av Sergio Alonso.

Borzakovski ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

V5-4 ble et herlig oppgjør mellom Borzakovski og Asaks Ambition. Det skilte ikke stort mer enn emaljen på tennene, og etter å ha studert fotoet, ble Borzakovski kåret som vinner. Carlos Lopez satt på vinneren og tok årsseier nummer 39. Per Hallqvist trener vinneren.

Stuckinamoment ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Stuckinamoment har alltid vist talent, men slitt litt med skader. Torsdag ledet han hver meter av V5-finalen og vant greit. Andreas Tapia Dalbark beregnet tempoet flott.

- Han mistet en tredel av hoven i et løp, og det satte ham selvsagt en del tilbake. Nå skal han ut igjen om to uker, og dette så i hvert fall lyst ut, berettet trener Cathrine Witsø Slettemark.

Amatørene avsluttet løpsdagen. Silja Støren dro rett til tet med Wide Ranging, og Per Hallqvist fikk med seg en flott dobbel hjem til Sverige da Wide Ranging holdt unna.

- Jeg var litt usikker på om han skulle stå distansen, men det holdt heldigvis, sa Silja..

Wide Ranging ©hesteguiden.com/rogersvalsrød