Spennende sprintløp

Skrevet av Birger Christensen,  24.10.2016
Artikkelbilde
Captain America Svensk Galopp

Det siste løpet torsdag er et sprintløp med gode hester. Captain America er hesten med høyest formtall, og det er fortjent. Spenningen rundt ham ligger først og fremst i distansen. Så kort løp som 1100 meter har aldri Captain America gått før.

For en drøy uke siden vant han SM for sprintere på Bro Park, men det løpet var 1400 meter langt. 1100 meter kan bli i korteste laget, men kapasitet til å vinne har han utvilsomt.

Trioen Karaliene, Majestic Max og Julien Delamare har alle startet mest på gress. Det har de gjort bra, og det er jo også flest gressløp fra mai til oktober. Nå er det sand, og det er ikke en like stor livrett. På de tre siste sesongene har trioen startet 13 ganger på sand. Det er blitt null seire, null annen og en tredje.

Staring At The Sea har gjort det bedre på sand, men det er i Sverige. Det er lenge siden han prøvde sand på Øvrevoll, og siden den gang er sanden på Øvrevoll byttet ut så vi vil få se om det hjelper han.

Den siste i feltet er Fil Rouge. Han har aldri gått et kortere løp enn 1600 meter. Han har utvilsomt fart, og kanskje er sprint det riktige. Men slik vi ser det, er dette løpet bestående av seks store spørsmålstegn. Kanskje er det best å bruke alle på V4-kupongen.

Feltene er ikke så store torsdag, men langt fra lettløste. Vi har prøvd oss med Don Cortez i V5-finalen. Hadde hatt lang pause før starten i forrige uke, og nå kan han øke seierstallet etter de to tidlige seirene på vårparten. En trener som ofte vinner mange løp senhøstes, er Are Hyldmo. Om det blir med Don Cortez eller en annen, har vi tro på at Are dukker opp i vinnerpaddocken også denne torsdagen.

For amatørene er torsdagens løp det nest siste i klokkekampen. Lovende Frida Valle Skar leder knapt, og hun kan fort skaffe seg viktige poeng med Eyes On The Prize. Det siste løpet i serien kommer allerede 3. november, og i forkant av det løpet, vil vi bringe en oppdatert stilling.

 

I kampen om å bli årets mestseirende hest på Øvrevoll i år, er Caipirinha i tet med fem seire. Han vil lede også etter denne løpsdagen, men Reckless kan nærme seg ved å ta sin seier nummer fire. Det er kun en måned igjen av sesongen, og det begynner så smått å haste om noen vil utfordre Caipirinha om denne tittelen.