Omotos 32. seier

Skrevet av Birger Christensen,  31.10.2016
Artikkelbilde
Omoto Sando. Foto Svensk Galopp

Lørdag var det definitivt slutt med galopp i Gøteborg for i år. Are Hyldmo hadde tatt med seg sin stjerne og veteran Omoto Sando til Ormus Memorial. Der møtte han Calvados og Torres, og trioen lagde en herlig forestilling. Men 13-årige Omoto Sando holdt unna for motstanderne og tok sin seier nummer 32 i karrieren. Nils Petter Gill har opplevd mange gleder med denne stjernen, som Arnfinn Lund og Are Hyldmo har tatt særdeles godt vare på.

Nå vil vi gjerne ha litt hjelp av galoppfolket. Med 32 seire var Kim II frem til et godt stykke ut på 60-tallet den hesten med flest seire på Øvrevoll. Tallet var 32, som Omoto tangerte lørdag. Siden stoppet Pay the Fare på 31 seire, men spørsmålet er: Kan noen berette om en norsktrent hest med flere seire? Og er Omoto Sandos 77 ganger på trippel også rekord?

Og hvis måldommerne på Strømsholm hadde gjort jobben sin, ville Omoto Sando stått med 33 seire. Vet du om noen med flere seire, håper vi du gir lyd fra deg.

Champion på den siste dagen, ble Jessica Long og Elione Chaves. På hinder gikk Dennis Persson fra tredje til første som trener. Selv om Henrik Engblom vant begge hekkeløpene, ble Niklas Loven championrytter med flere tredjeplasser enn Christopher Roberts.

Mohikan (Tollef Langvad/Alan Wallace) ble toer i sin start nummer 99.