Hvem vinner NM?

Skrevet av Birger Christensen,  31.10.2016
Artikkelbilde
Marshall Runner

NM for 2- og 3-åringer er høydepunktet torsdag. Det er 27 år siden Tarah (Kjersti Bjørndal) og Groggie (Janos Tandari) vant de to første mesterskapene. Toåringene har alltid hatt sitt eget mesterskap, mens de treårige noen ganger har måttet kjempe mot de eldre. Det er imidlertid lenge siden, og nå er det de norske ungdommene som gjelder.

To ganger har samme hest vunnet NM både som to- og treåring. De firbente er Brave Star og Working Class Hero, begge trent av Rune Haugen. Nå kan Marshall Runner bli den tredje på listen. Han vant enkelt i fjor, og i våre øyne er han favoritt også i år. Sist måtte han ris hardt for å få teten, men han holdt likevel fint. Stallkameraten Sound of Silence kan være en av de verste imot, og hans seier var et milerløp på sandbanen. Isidro Vergara har to gode kort, men de øvrige trenerne har selvsagt ikke gitt seg. Torsdag kan de vinne NM.

 

Toåringene har helt klart mest erfaring med gressbanen. Kun tre hester har en start hver på sandbanen. På gresset har Aconcagua og Delacroix vist mest. Aconcagua var knallgod på Derbydagen og vant også sikkert sist etter litt sykdom. Delacroix vant årets første toårsløp og har vært veldig god på sitt beste. Vi tror at han ikke vil ha noe imot sandbanen med sin avstamning.

Den tredje som har vært i vinnerpaddocken, er Silent Storm. Hoppa til Gina Mathisen har hatt en flott start på karrieren, og fra Andebu har Gina også med lovende Smooth Escape.

 

Torsdag er det siste løp i amatørenes klokkekamp. Frida Skar og Nora Hagelund Holm leder på 38 poeng, mens Sabine Langvad og Ina Veronika Toverud begge står på 32 poeng. Silja Støren og Dina Heggum kan begge også vinne, men den teorien er nokså tynn. For Nora og Frida er det "bare" å vinne, da er klokka i havn.

Løpene torsdag kan du se på nettet på VGTV:

Direktelink: http://trav.vg.no/
Løpene kan også følges fra Danmark og Sverige.
Sendingen ligger så ute i 12 timer etter løpene.