Hoppene toppet i Breeders

Skrevet av Birger Christensen,  02.10.2016
Artikkelbilde
Appelina ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Appelina og Beaufort Twelve ble vinnerne av Breeders-løpene søndag. De to hoppene imponerte begge, og for Appelina ble det nesten en halv million til på kontoen. Bare i år har Stall Perlen-hoppa løpt inn nesten to millioner.

- Det har gått utrolig bra i år, og det er jo selvsagt veldig moro. Måtte ri henne litt for å få en bra posisjon, og jeg ble imponert da hun gikk frem til seier, sa jockey Jan-Erik Neuroth. Jan-Erik har hatt en fenomenal sesong i år, og fremgangen bare fortsetter.

- Var bekymret for sporet, det var min usikkerhet, sa Wido Neuroth. I 2014 ble det seier med Hi Finn med samme eier, trener og jockey.

- Appelina er et stort talent og ser ut til å ha viljen til faren Appel au Maitre, fortsatte Wido.

Beaufort Twelve

Beaufort Twelve var stor favoritt i sprintutgaven av Breeders, og det med rette. Hun fikk en vid sving, men tidlig på oppløpet hadde hun fri bane. Seieren ble sikker foran en positiv Barny og med IKC Nightingale på tredje. Søren Jensen har vunnet mange store løp på Øvrevoll, og nå ble hans flotte hoppe millionær.

- Hadde et stykke frem, men hun var godt gående. Da hun passerte overgangen med 200 meter igjen, var det klart. Helt ok å være dansk i Norge på denne dagen, sa Søren.

- Var litt bak, men gikk bare med i tempoet og kom lett frem til tet. En herlig hoppe, sa seiersjockey Nicolaj Stott.

Victor Kalejs ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Kriteriet ble en duell mellom Victor Kalejs og Trouble of Course. Førstnevnte viste at han trives flott på Øvrevoll, hvor han er ubeseiret etter seier i Heatherwold Cup og kriteriet.

- Victor Kalejs er profesjonell i trening og løp, og han liker seg tydeligvis godt på Øvrevoll. Om han blir en topphest avgjøres ofte på om han har vinnerskalle, men det ser jo lovende ut, sa trener Roy Arne Kvisla.

Delacroix ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

De norske toåringene viste fint nivå. Til slutt sto det mellom Delacroix og Silent Storm. Førstnevnte vant årets første toårsløp og avgjorde også nå.

- Han fikk en dårlig start, men rakk frem likevel. Han er nok enda bedre når det blir lenger distanse, og jeg tror det skal bli en fin sesong neste år, sa Wido Neuroth.

- Han er litt utålmodig og liker ikke å stå stille. Men i løpene viser han talent, sa Jan-Erik Neuroth om toåringen som eies av Stall EOS.

Hot Wing ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Tross et lite felt, ble Champion Hurdle et meget severdig løp. Ut på oppløpet var det jevnt mellom Hot Wing, Lindenthaler og Calvados med Omoto Sando i hælene. Hot Wing og Calvados dro fra mot siste hekk, og Henrik Engblom klarte å vinne med Hot Wing i en herlig fight med Calvados og Niklas Loven.

- Den eneste gangen i fjor som han ikke vant et hekkeløp, var nettopp på denne løpsdagen. Da hadde han satt vinterpels, og han hadde startet på den prosessen også i år. Men det gikk bra, og jeg er veldig fornøyd med første på Hot Wing og tredje på Omoto Sando, sa Are Hyldmo.

Ingvild ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Forrige gang det var amatørløp i lunsjen, ble det seier til Frida Valle Skar Nå vant hun igjen, denne gang med Ingvild.

- Hun gjorde som jeg ba om, og jeg prøvde å følge det jeg ble fortalt, sa Frida. Det var også trener Cathrine Erichsen fornøyd med.

- Frida red helt etter boka, veldig bra, sa Cathrine, som kom nesten rett fra stor suksess på Ascot. Easy Road imponerte med sin tøffhet, og hestens andre seier i England gjør ham unik.

- Det var helt magisk, og hele kretsen hadde en fantastisk kveld. Ekstra gøy at William Buick satt på ryggen, og det virket som om det var litt spesielt for William også.

Wild Citizen ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

 Wild Citizen hadde ikke vunnet siden debuten som toåring i oktober 2014.

- Vi satte på blinkers, og da kjempet han hele veien. Kom til tet, og derfra holdt han unna for Tinnitus, som skaffet Niels Petersen en flott dobbeltseier. For Elione Chaves var det Øvrevoll-seier nummer 99. Det ble 100 da Victor Kalejs vant litt senere.

Karaliene ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Cathrine Erichsen hadde som eneste treåring Karaliene til start mot gode sprintere. Etter en flott finish avgjorde hoppa med en sterk seier, godt ridd av Alan Wallace. Sprint og gress er melodien for Karaliene. For Cathrine var det seier nummer 25 på Øvrevoll i år, og hun er inne i tidenes klart beste sesong.

 

Outlaw

Outlaw skaffet Per-Anders Gråberg en seier på den flotte løpsdagen. For Roy Arne Kvisla var det seier nummer to.

- En flott dag på Øvrevoll. Outlaw tok årets femte seier, og han reagerer godt på fleksible blinkers, som ikke lengre er tillatt i Sverige, berettet treneren som har vært i grannelandet i flere år nå.

 

I et tettpakket og flott program ble det også tid til å takke av Bank of Burden. Niåringen var pigg og frisk og trodde sikkert at han skulle gå løp. Vi som har sett ham fra sidelinjen siden sesongen 2009, takker så mye for alle opplevelsene.

 

Det avsluttende hekkeløpet ble en flott duell mellom El Gran Mago og Varennes. Sistnevnte hadde brukt en del krefter på litt unødig høy hopping, og han klarte ikke helt å svare opp El Gran Mago i finishen. Christopher Roberts red et godt ritt på vinneren og kan bli champion blant rytterne. Blant trenerne er det ingen som tar igjen Are Hyldmo.

El Gran Mago