Fire norske storløpsseire

Skrevet av Birger Christensen,  17.10.2016
Artikkelbilde
Lord Divine. Foto Svensk Galopp

Lord Divine, Trouble of Course, Amie Noire og Captain America tok seg av fire av storløpene på Bro Park søndag. De fire førstepremiene var verdt en million svenske kroner.


Årets siste klassiker i Skandinavia ble en enkel seier for Lord Divine (Cathrine Erichsen/Nelson De Souza). De satt midt i feltet og avgjorde lett på oppløpet. Pas De Secrets (Wido Neuroth/Ja-Erik Neuroth) avsluttet flott til annen, en kunne ikke true vinneren. Dermed ble det St Leger-seier både på Øvrevoll og Bro Park for Lord Divine. Det er ikke lenge siden han slo Dramatic Act med nese og fikk vekt av ham, så her er det snakk om en enorm utvikling.

Trouble of Course (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) startet for tredje gang på Bro Park og tok sin tredje suverene seier. Etter nederlaget på Øvrevoll, var mange usikre. Men Bro Park passer nok bedre, og Vinterfavoriternas Pris gjorde at Trouble of Course er favoritt før de store oppgavene i 2017.

Amie Noire(Neuroth x 2)  var klart best i Coolmore Matchmaker Stakes. Hun gikk innvendig og koblet grepet. Icecapada og Shalalee sørget for en norsk trippel. Om Amie Noire ikke kommer til å gå flere løp, var det i hvert fall en sterk avslutning hun viste på Bro Park.

Siste norske vinner var Captain America (Annike Bye Hansen/Carlos Lopez). SM for sprintere ble et lett bytte etter en sterk finish.

I SM for 2årige ble Danny K andre og i et maidenløp for toåringer ble Brocco (Petersen/Gråberg) toer.

Allerede lørdag ble det St Leger-seier for Suspicious Mind (Petersen/Gråberg). Han var helt suveren i den danske utgaven.