Engblom og Roberts avgjør

Skrevet av Birger Christensen,  17.10.2016
Artikkelbilde
El Gran Mago. Foto Svensk Galopp

Løpsdagen torsdag får vi årets siste hekkeløp, som samtidig er årets siste galoppløp på gressbanen. Mens Are Hyldmo blir trenerchampion på hinder med bred margin, er det jevnere mellom jockeyene. Men det er ikke så mange muligheter der heller.

Henrik Engblom og Christopher Roberts har begge to seire, og en av dem blir champion. De rir dessuten Varennes og El Gran Mago, to av favorittene. Vinner en av de to, blir vinnende rytter også champion. Problem blir det kun hvis Christopher blir nummer to og Henrik nummer tre. Da har begge to seire, en annen og en tredje.I så fall tar Christopher tittelen på flere fjerdeplasser.

 

Løpsdagen avsluttes med et amatørløp. Det er nest siste start i Øvrevoll Hestesport Cup, hvor vinneren får en fin løpssal. Philip Scott Sønsteby og Dina Heggum har fått et forsprang på de øvrige, og mye tyder på at seieren vil stå mellom de to. Dina og Philip er også på toppen av listen for å bli champion, hvor Dina har fire seire mot Philips to. Men sistnevnte blir champion om de havner likt i antall seire, så ennå er intet avgjort. Også i klokkekampen er det to løp igjen, og vi vil følge innspurten så lenge spenningen fortsetter.

 

Vi har vinnertippet Marshall Runner og Dancewithastranger i løp 3 og 5. Det er slett ikke sikkert at de to blir favoritter, men vi mener at de to er spennende objekter. Marshall Runner har tre seire, en annen og en tredje på fem starter på sand. Dancewithastranger har to seire på seks starter på sand, og hoppa er på vei mot toppform. Vi mener begge bør strekes tidlig.

 

Gjenstående løp for amatørene:

 

20/10    Øvrevoll Hestesport Cup

27/10    Klokkeløp

3/11      Klokkeløp

17/11    Øvrevoll Hestesport Cup

24/11    Vanlig amatørløp