Dobbelt dansk i Norsk Oaks

Skrevet av Birger Christensen,  12.10.2016
Artikkelbilde
Elektra Art vinner Norsk Oaks 2016. Foto: Hesteguiden.com

Elektra Art og Swan Black sørget for en dansk dobbel i årets siste klassiker på Øvrevoll. Den flotte hoppa Elektra Art holdt unna i en tett finish med Swan Black, mens Lady Marma ble treer og beste norske. Carlos Lopez vant fire løp og var målfotoslått fra en femte seier.

Bent Olsen trener vinneren, mens Oliver Wilson satt på ryggen av Elektra Art. For et par uker siden slo de topphesten Inaya på Klampenborg, og hoppa vant også Dansk Oaks. Olsen/Wilson vant for øvrig Marit Sveaas' Minneløp sammen med Brownie, og Bent har hatt en strålende sesong på Øvrevoll.

Swan Black viste klasse som tredje i Breeders 2. oktober og var like god nå. De beste norske ble regelrett slått. Trolig er nok noen av dem over toppen, men det forringer ikke prestasjonen til "de danske drenge" og sine fine hopper.

Auksjonsløpet inneholdt dessverre bare fire toåringer i kampen om førstepremien på 133 000 kroner. Aconcagua var storfavoritt, og han ledet fra start til mål foran Dr Feelgood. Cathrine Witsø Slettemark tok sin andre dagsseier, men Carlos Lopez fikk med seg fire vinnere før dagen var omme.

- Trodde på seier, men han har vært syk, så sikre kunne vi ikke være. Han gjenstår i NM, men vi får se litt hvordan det blir. Regner uansett med at vi har en topp treåring neste år, sa Cathrine


Det første løpet i lunsjen ble en stor suksess for trener Isidro Vergara på Østerås. To hester til start ga en flott dobbel med Holiday Reading og Meanttobeme. Det var årets første seier for Holiday Reading, som var Øvrevolls første folkehest for fire år siden.

- Det var på tide at han fikk en seier i år. Veldig gøy med dobbeltseier, og Holiday Reading får nok en start til i høst. Meanttobeme kommer ut allerede i oktober, sa en fornøyd trener. For Carlos Lopez var det årsseier nummer 35, og det stopper neppe før et stykke opp på 40-tallet.

Backcountry vant sikkert på Jägersro søndag. Tre døgn senere ble det en ny seier for Henrik Engbloms dyktige galoppør. Nå var det Philip Scott Sønsteby som satt på ryggen, og han vant med samme hest i Gøteborg i sommer. Nærmest vinneren kom Fleckenzen, som Philip vant med sist gang han startet på Øvrevoll.

Cathrine Erichsen var i England på hestehandel under lunsjen onsdag. Derfor var hun ikke ringside da Ingvild tok årets tredje seier. Imponerende av niåringen, som la opp i 2011, før det ble come back i år. Raphael Freire red et fint løp på vinneren, og DJ's Dream får fullt godkjent som sterk toer.

Cockney Cracker var favoritt i V5-2 og det med rette. På Derbydagen ble han slått av Heavenly Spiced, deretter har han vunnet to ganger med Heavenly Spiced som toer. Carlos Lopez tok seier nummer 36 etter et nytt fint ritt.

- Fire seire og tre annen på åtte starter må være bra. Egentlig var han tiltenkt å starte på hekk, men når det går så bra på flatt, skrinlegger vi hekkeplanene foreløpig. Han startet sesongen på 60-tallet, og nå er formtallet på over 80. Moro, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

Manchego og Palermo var lite påaktet i V5-3. Det var likevel de to som gjorde opp, med Manchego som vinner. Bente Slot trener, og datteren Bente red et flott ritt.

- Trodde nok at 1600 meter skulle være litt kort, men det ble litt overpace i front, og da gikk det bra likevel, sa Bente etter en ny dansk triumf.

Julien Delamare holdt unna for Majestic Max i en tett duell i V5-4. Seier nummer tre og den åttende gangen på trippel på årets 11 starter, det er fine tall

- Du kan nesten stille klokka etter Julian Delamare. Etter et par knepne tap var det fortjent at det nå ble seier, mente trener Are Hyldmo. Vanessa Ryall red et fint løp på vinneren.

Swim With Sunbelt leverte en flott debut i toårsløpet. Carlos Lopez kom frem i en trang luke, og det kunne se ut som om Desert Eagle ble skubbet på. Men vår vinkel var ikke den beste, så vi skal la den saken ligge.

- Var helt sikker på at vi skulle vinne årets første toårsløp med denne, men så ble hun skadet, og det så ikke bra ut. At hun vinner nå, er helt utrolig, fortalte trener Hallvard Soma. Og nå var det 37 seire for Carlos Lopez.