Captain America en sprinter

Skrevet av Birger Christensen,  27.10.2016
Artikkelbilde
Captain America ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Løpsdagens prestasjon fikk vi se i siste løp. Captain America ble svensk mester over 1400 meter nylig, men nå var det kun 1100 meter. Carlos Lopez kom susende de siste 200 meterne og vant lett. Han tok årsseier nummer 41.

- Utrolig gøy. Han speeder så enormt, så nå går vi for sprint neste år, sa trener Annike Bye Hansen.

- Vi er sammen om avgjørelsen om å satse på sprint, la eier og oppdretter Espen Ski til. 

Into The Light ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Into the Light ledet første løp fra start til mål. Han tok sin første seier i karrieren midt i september. Deretter ble det litt tøft i Breeders Sprint, men nå var selskapet det rette.

- Dette er bare en drøm. Jeg kjøpte moren Dalmeny av Arnfinn Lund, og med Alpino Chileno som far, så skal ikke sprint være det rette. Derfor blir det spennende å se ham på lenger distanse neste år, sa trener Siv Hanne Holden. Hun viser oppriktig glede i vinnerpaddocken, og det er fint å se.

Prince Field ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Prince Field tok årets andre seier, mens det var seier nummer 40 for Carlos Lopez.

- Han pleier ikke å gå bra andre gang når det er tette starter. Men vi trengte poeng og lot det stå til. Det gikk bra, og det var nok en kombinasjon av litt fastere bane og et flott ritt av Carlos, berettet trener Kjell Erik Swartling.

Seth ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Sergio Alonso satte et perfekt tempo i tet på Seth i V5-2. På oppløpet dro han fra til klar seier foran Heavenly Spiced. Seth vant det første løpet på Øvrevoll i 2015 og deretter på den svenske Derbydagen. Nå kom den første gevinsten i år.

- Da ingen ville gå i front, var det fornuftig av Sergio å gå til tet. Banen ga bra feste, så det ble lett. For Red Zeppelin ble det for dårlig tempo underveis, for han liker ikke å bli tatt hardt i, oppsummerte trener Wido Neuroth.

Asaks Ambition ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Sabine Langvad startet dagen med å gjøre en god jobb som intervjuer. I amatørløpet avsluttet hun flott med Asaks Ambition til sikker seier. Det likte Sørum-treneren Jan Tønnessen godt, som har vært med i galoppen i mange år.

- En skikkelig tøffing, som det var veldig gøy å ri. Skal ri igjen neste løpsdag med hest fra egen stall, berettet Sabine. Da er det finale i klokkekampen, hvor fire av de aktive ligger innenfor en ramme på seks poeng.

Queen's Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Queen's Delight vant tre løp i fjor over distanse. Da var det baktroppen og en fin spurt som gjaldt. Nå var det 1600 meter og tet fra start til mål.

- Trodde nok at han skulle komme bakfra, men hyggelig når det fungerer på flere måter. Nå vant han lett etter et fint ritt av Alexandre dos Santos, sa Are Hyldmo. En snau halvtime senere var han på på plass i vinnerpaddocken på ny.

- Reckless var fint inne i løpet i dag. Likevel var det gledelig at hun var tilbake i slag igjen etter et par middelmådige innsatser, sa Are. Det blir trolig et par løp til i år, og med en seier til, kan Reckless bli mestseirende hest på banen i år.

Reckless ©hesteguiden.com/rogersvalsrød