Bro byr på storløp

Skrevet av Birger Christensen,  14.10.2016
Artikkelbilde
Lord Divine. Foto:Hesteguiden.com

Søndag er det en rekke storløp på Bro Park. St Leger er den siste klassikeren i Skandinavia, og Lord Divine (Cathrine Erichsen) skal forsvare seieren fra samme løp på Øvrevoll. Wido Neuroth reiser med duoen Pas De Secrets og Gideon, og de tre norske ser ut til å ha god sjanse.

Vinterfavoriternas Pris regnes av mange som årets viktigste toårsløp. Trouble of Course (Niels Petersen) og Dardenne har begge vunnet store løp på Bro Park, og de er to a de største favorittene i feltet. Arne O Karlsen tar med seg My Dancing Queen, som var positiv i siste start på Øvrevoll.  Cathrine Erichsen starter Anachronist, som var slått 3,5 lengde av Camarina i sin debut.
Petersen og Neuroth har med seg to hopper hver i Coolmore Matchmaker Stakes. Icecapada er normalt best av Petersens duo, mens Amie Noire nok slår Shalalee på disse betingelser. Dette løpet ser ut til å bli Amie Noires avslutning på en strålende karriere. Hoppa har vært i den skandinaviske toppen i tre sesonger.

I de øvrige løpene finner vi følgende norsktrente hester:

Annike Bye Hansen: Captain America og Giovanni Nobile
Niels Petersen: Danny K, The Kid og Brocco
Arne O Karlsen: Dramatic Act

Suspicious Mind var også meldt i St Leger på Bro Park. Han velger i stedet å gå ut i St Leger på Klampenborg lørdag. Der blir han storfavoritt og kan være en viktig bidragsyter til Niels Petersens første championat på banen han vokste opp ved. Med tre løpsdager igjen leder han med ca 100 000 kroner til gode på Bent Olsen.

Det er spill fra Norge både til Klampenborg og Bro Park.