Årets siste klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2016
Artikkelbilde
Angel Love. Foto: Svensk Galopp

Onsdag er det klart for årets siste klassiker på Øvrevoll. De treårige hoppene skal ut over velvoksne 2400 meter, og vi har den svenske Oaks-vinneren i feltet. Angel Love vant i et løp hvor vi satt ringside og lurte på om hun skulle bli sittende fast. Men Jan-Erik Neuroth fant luken, og seieren ble sikker.

Angel Love blir trolig favoritt, men vi vil advare for Elektra Art. Hun vant Dansk Oaks sikkert, men imponerte enda mer i løpet etter. Da spurtet hun forbi Inaya, som for to måneder siden var neseboret unna å vinne Scandinavian Open. Det er flere andre bra hopper på farten, men for oss handler det i fremste rekke om de to nevnte.  Men vi har lært at lite startede hester i Cathrine Erichsens trening, skal man vokte seg for. I fjor husker vi vel IKC Moneypenny i nettopp Oaks, i år velger vi å gi Ocean's Mist sjansen.

 

Helt til slutt på løpsdagen får vi Auksjonsløpet, hvor det dessverre kun er fem hester til start. Vi likte Aconcagua så godt i seieren i Skandinavisk Mesterskap på Derbydagen, at vi tror på en ny seier.

 

At det går mot høsten, selv med et knallvær utenfor stuedørene, er nok ingen overraskelse. Onsdag er det de siste flatløpene på gress for året, kun novisefinalen på hekk er gressløp i uka etter. Sandbanen blir god å ha frem til sesongslutt 24. november, da vi runder av året en måned før julaften.

Vi har med syv løpsdager igjen på terminlisten tenkt å starte med kampen om de forskjellige championatene. I tillegg vil vi komme innom kategorier som mestseirende og årets tøffing, samt amatørenes kamp om en gjev klokke.

 

Blant trenerne er trippelen Niels Petersen - Wido Neuroth - Cathrine Erichsen, og slik vil det bli. Alle tre har hatt en sterk sesong på hjemmebane, hvor Cathrines 27 seire er et tall som slår hardt. Trolig blir det langt opp på 30-tallet før sesongen er over, og med kun 32 løpsdager i år, er dette flotte tall. Niels tar sitt sjette strake championat, og da er han kun en tittel bak Terje Dahl med syv på rad for drøyt 30 år siden. Bent Olsen har også hatt en strålende sesong på sine få starter. Cathrine Witsø Slettemark, Are Hyldmo og trolig også Annike Bye Hansen vil passere millionen.

Carlos Lopez blir champion, og han tar sin fjerde tittel og tredje på rad. Kanskje er Carlos på vei mot fem strake, og det er det kun John B Terry fra 1961-65 som har oppnådd. Nelson De Souza og Jan-Erik Neuroth kjemper om plassen bak Carlos, og begge to har sikret seg mange storløpsseire i Skandinavia i 2016. Det var leit at Marius Borgen Andersen valgte å ta en pause fra løpsridning etter derbydagen. Han er utrolig lovende, og vi håper å se han i banen igjen om ikke altfor lang tid og ønsker han lykke til i Dubai i vinter.