Årets femte for Caipirinha

Skrevet av Birger Christensen,  04.10.2016
Artikkelbilde
Caipirinha ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Fem seire på Øvrevoll på en sesong er ingen vanlig foreteelse. Tirsdag klarte Caipirinha den bedriften, og det ble løpsdagens andre for Cathrine Erichsen og Alan Wallace.


- Nå går det på skinner, sa Cathrine etter sesongens seier nummer 27. Vil passe på å skryte av Alan Wallace, som red etter boka. Han er dessuten en viktig person på stallen, sa Cathrine. Og nå er Caipirinha den eneste hesten som har vunnet fem løp på Øvrevoll i år.

Rebel At Heart ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Rebel at Heart har møtt gode hester i flere starter i år. Nå var motstanden enklere, og det ble en lett seier for Carlos Lopez. Cathrine Witsø Slettemark trener vinneren, og da Petite Patch fulgte nærmest, ble det dobbeltseier til stallen.

- Dette er en bra hest, men han har rotet det til for seg selv, blant annet i startboksen. Nå er han i form, og da han er klart best på sand, kan det bli en fin avslutning på sesongen, sa Cathrine.

Golden Globe ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

V5-1 ble en kamp mellom Cathrine Erichsen og Cathrine Slettemark. Førstnevnte fikk seieren med Golden Globe som holdt unna for Stuckinamoment. Alan Wallace har hatt en flott sesong som lærling, og kanskje blir Alan champion blant lærlingene i år.

Jurga ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Jurga hadde på ni starter ikke tjent en krone før løpene. Når han skulle bryte trenden, gjorde han det skikkelig.  I programraden hadde han vært mer enn ti lengder bak vinneren hver gang. Det må kunne kalles en skrell. Sandro De Paiva red vinneren, mens Are Hyldmo var på vei hjem fra England med Easy Road og Coprah som verdifull last.

Greased Lightning ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Greased Lightning trives klart best på sandbanen. Sist søndag var han til salgs på auksjonen, men ble ikke solgt. Det var nok både Søren Pedersen og Annike Bye Hansen glade for, da han spurtet til seier med Per-Anders Gråberg på ryggen.

- Hadde i utgangspunkt litt mer tro på Giovanni Nobile, men banen var litt løs, og det passet nok Greased Lightning best. Uansett var det fint med første og tredje i løpet, oppsummerte Annike.

Dubai Next ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Dubai Next og Nordlys hadde en hard fight om seieren i V5-finalen. Førstnevnte fikk mulen først, og Alexandre Dos Santos slo Trond Jørgensen med liten margin. Stall Hyldmo tok ettermiddagens andre seier

Ellers vil vi takke Pecoiquen og Lennart Jarven, som startet sammen for 154. og siste gang.

 

Fleckenzen hadde trener Knut O Arnesen god tro på før start i amatørløpet.

- Kan ikke skjønne annet enn at han bør vinne, sa han, og i løpet var han suveren. Philip Scott Sønsteby, den andre for året. Dermed er han helt med i striden om amatørchampionatet. Kanskje blir hans mange annenplasser avgjørende?

Fleckenzen ©hesteguiden.com/rogersvalsrød