Pretty Perfect var tøffest

Skrevet av Birger Christensen,  24.11.2016
Artikkelbilde
Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En god Pretty Perfect tok sin fjerde strake seier og ble årets tøffing. Ellers trodde vi på relativt enkel V5-omgang. Men Tenango som sistevalg, samt Smile og Swedish Eragon som en overraskelse, ble det vrient. Årets aller siste vinner ble Sunny Sunday.

Pretty Perfect har hatt en sensasjonelt god november. Da hun gikk inn i måneden, sto hun med tre seire i livet. Med fire strake ble hun også Årets tøffing, en kamp hun har kjempet med Fleckenzen i høst. Sistnevnte ble årets mestseirende hest i år, så da ble det en tittel til hver. Det er for øvrig kun Our Last Summer i tillegg til Pretty Perfect  som har vunnet fire strake Øvrevoll-seire i år.

- Var litt usikker i dag, for fire strake er ikke så vanlig. Men hun har imponert med over 220 000 kroner og 13 av 16 på trippel, så det er bra, mente trener Jacob Fretheim. Fanny Olsson satt på ryggen, og både hun og Marie Fretheim har tatt to seire på Pretty Perfect i november.

Final Experiment ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

At det skulle bli dobbelt til Niels Petersen i løp 2, var ikke uventet. Smooth Escape ledet lenge, men Final Experiment hadde mest igjen i finishen. Elione Chaves satt på vinneren.

- Han skal kastreres snart, og i 2017 tror jeg det blir en hyggelig sesong. Trouble of Course med sin seier i Vinterfavoriternas Pris var ekstra moro når vi ser tilbake på 2016, berettet Einar Nagell-Erichsen.

Tenango ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Tenango hadde en seier i 2016 før finaledagen. Det var faktisk årets aller første løp. Nå kom seier nummer to på finaledagen. Are Hyldmo hadde både første- og sistevalget , og det var sistevalget som gikk til topps. Sandro De Paiva red et fint ritt på vinneren.

- Hadde nok mer tro på Dickie Dickens, men han har slitt i sommer og høst. Tenango kom litt høyt i formtall etter den første seieren, men nå er han i orden, sa trener Are Hyldmo.

Smile ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

De tre mest betrodde hestene i V5-2 kom først i mål. Men den innbyrdes rekkefølgen var uventet. Smile og Anna Pilroth hadde mest å by på og tok seg forbi Dastan, mens den store favoritten Red Mile skuffet stort som tredje. Annas mor Bodil Blomvqist  trener.

- Det var litt uventet, selv om Smile nok kan mer enn sitt formtall. Er redd for at nettopp formtallet kan bli vel høyt nå, mente Anna.

JW Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

J  W Delight og Tookwino hadde begge to strake seire før finaledagen. De to kjempet helhjertet mot mål, og først på målstreken var J W Delight. Nelson De Souza red vinneren, mens Cathrine Erichsen hadde andre ærend enn å besøke Øvrevoll på årets siste galoppdag.

Swedish Eragon ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Anders Bager, sønn til trener Lone, hadde ikke så veldig stor tro på Swedish Eragon før løpene. Men etter en frisk finish tok han igjen ledende Winterzeit kort før mål . Fausto Henrique kunne juble over seier, og spillerne hadde store problemer.

Golden Globe ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Golden Globe hadde høy vekt, men klarte likevel å holde unna for hardt angripende Barnum i V5-finalen. Alan Wallace red vinneren og ble lærlingchampion, mens eier Børre Gran kunne fortelle at Golden Globe var solgt til Danmark.

 

Nora Hagelund Holm red et flott ritt i årets aller siste løp. Hun ble ikke med på det alt for harde utgangstempoet, og da hadde Sunny Sunday nok igjen til å passere storfavoritten Reckless, som tok årets syvende annenplass. Jan Tønnessen trener vinneren av årets siste løp på Øvrevoll.

 

Da takker vi for i år og ønsker velkommen tilbake 20. april. Dit er det kun 21 uker!

Sunny Sunday ©hesteguiden.com/rogersvalsrød