Mye avklares på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  14.11.2016
Artikkelbilde
Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdagens løpsdag er årets nest siste på galoppbanen vår. Niels Petersen og Carlos Lopez har avgjort kampen for trenerne og jockeyene for flere uker siden. Dina Heggum tok amatørenes tittel da hun nylig tok årets femte seier, og Gina Mathisen er årets trener blant amatørene. Arne O Karlsen har vunnet de siste årene, men nå sørget Gina for at det fortsatt er Vestfold som har den beste amatørtreneren. Sist onsdag ble det også klart at Alan Wallace er mestvinnende lærling i 2016.

Men det er en del som ikke er helt avklart. Kampen om årets tøffing er knallhard. Nå står det mellom Fleckenzen og Pretty Perfect. Begge vant sist i lunsjen, og Fleckenzen har ett poeng til gode, Begge starter igjen torsdag, og det er morsomt at kretsen rundt de to hestene gjerne vil vinne denne striden.

Fleckenzen er også aktuell i striden om å bli mestseirende hest. Vinner han torsdag, har han sikret seg den kampen. Det er på våren svært vrient å tippe hvem som skal vinne den fighten. Hadde det vært spill på at Fleckenzen skulle vinne begge de to titlene, hadde vi snakket om høy odds.

 

Amatørene kjemper om Øvrevoll Hestesport Cup, hvor det siste løpet i serien går torsdag. Philip Scott Sønsteby leder, men rir ikke torsdag. Dermed kan Dina Heggum og Nora Hagelund ta igjen Philip. Nora må vinne på Prawda for å sikre seg en løpssal fra Øvrevoll Hestesport. Dina er derimot sikker på seier om hun rir Prince Field inn til en plass blant de to beste.

 

Ellers vil vi gratulere Mohikan, som torsdag gjør sin start nummer 100. Han er ti år og kan ta sin seier nummer ti i karrieren. Trener Tollef Langvad vil sikkert sette pris på om datteren Sabine skulle klare en slik bedrift med jubilanten.

 

Til slutt vil vi nevne at det torsdag er eksakt 30 år siden travhesten Gaybur gikk løp på Øvrevoll. Mange travfolk hadde tatt turen til Øvrevoll og spilt Gaybur ned til under 4 i odds. En mer passende odds hadde vært 400, da han kom inn på oppløpet samtidig som de øvrige passerte målstreken. Men moro var det...