Marshall Runner og Delacroix NM-vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  03.11.2016
Artikkelbilde
Delacroix. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I blant stemmer kartet og terrenget også på Øvrevoll. Marshall Runner var klar NM-favoritt og vant lett. Delacroix og Aconcagua skulle gjøre opp blant toåringene. Det gjorde de, med Delacroix som vinner.

Marshall Runner ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For treåringene dreide alt seg om Marshall Runner. Han lå flott plassert som tredje til oppløpet. Deretter var det ganske fort avgjort, og seieren ble klar.

- Jeg vil få takke alle som har hjulpet meg med Marshall Runner. Elione Chaves mente at fleksible blinkers ville passe bra, og det stemte jo, sa trener Isidro Vergara. Marshall Runner er den tredje på nesten 30 år som har vunnet løpet både som to- og treåring, og vi tror han vil øke sitt formtall til godt over 80 neste år.

 

Delacroix var tidlig ridd, og ut på oppløpet så Aconcagua ut som en vinner. Men Delacroix kom fort bakfra og hentet igjen lederen.

- Han er litt umoden, og jeg måtte ri på ham underveis, sa Jan-Erik Neuroth etter nok en storløpsseier. Årets sesong har vært makeløs, og vi bøyer oss i støvet. Pappa Wido har også et flott år som snart er lagt bak seg.

- Det var spennende, og Delacroix har en del å lære. Nå får han prøve seg i det svenske kriteriet neste søndag, berettet Wido.

Hi Finn ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Første løp var et oppgjør for stayere i nærheten av eliten. I oppløpet var det Hi Finn som hadde mest å by på, mens Seth sørget for dobbel til Stall Neuroth.

- Hi Finn fikk en bane som passet ham bra, og da viste han at han fortsatt kan, sa Wido Neuroth om vinneren som hadde Jan-Erik Neuroth som makker. Sistnevnte tok sin seier nummer 22 på Øvrevoll i år, mens det var gevinst nummer 20 for Wido. Nå mangler Hi Finn kun litt over 50 000 på å bli millionær.

Stuckinamoment ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Dobbeltseier nummer to for dagen kom allerede i V5-åpningen. Det var Cathrine Slettemarks duo Stuckinamoment og Seventyseven som hentet inn Honeymoon Honey. Andreas Tapia Dalbark red et flott ritt på vinneren.

- Trodde Seventyseven skulle vinne ikke så lenge før mål, men så dukket Stuckinamoment opp. Det er gledelig å se Andreas ri. Han var amatør i fjor og har hatt en flott utvikling, sa Cathrine. Hun tok sin trenerseier nummer 20 og har som i fjor hatt en flott sesong.

Asaks Ambition ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Asaks Ambition er i knallform. Torsdag ble det den andre strake seieren, til glede for Jan Tønnessen og Carlos Lopez. Etter tre strake annenplasser ble det seier for Carlos.

- Det er ekstra moro når vi vinner med eget oppdrett. Kjøpte moren fra Arnfinn Lund, og vi har fulgt Asaks Ambition hele veien. Hun starter igjen allerede onsdag, men da ser det tøffere ut, mente Jan.

Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For Pretty Perfect var det tiende gang på trippel på 13 starter i år. En flott fasit for den norskoppdrettede hoppa.

- Hun kunne ha tatt en seier eller to til med litt mer tur. Men det er igjen grunn til å klage over sesongen, sa trener Jacob Fretheim på hoppa som Fanny Olsson red.

Amatørene avsluttet løpsdagen, og da ble mye avklart. Nora Hagelund Holm tok nok poeng til å sikre seg klokka til Øvrevoll Hesteeierforening. Med seier til Iamundercover tok Dina Heggum championatet. Det gjenstår to amatørløp, og Dina har tre seire til gode på de nærmeste konkurrentene.

Iamundercover ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.