Kriteriet til Delacroix

Skrevet av Birger Christensen,  14.11.2016
Artikkelbilde
Delacroix. Foto Svensk Galopp

Hovedløpet på Jägersro  søndag var det svenske kriteriet. I en tett finish vant Delacroix for trener Wido Neuroth og jockey Jan-Erik Neuroth. Delacroix var tidlig fremme og holdt unna med liten margin foran Danny K (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) og Spicy Mix (Lennart Jr Reuterskiold/Oliver Wilson). De to sist nevnte byttet plass etter en trang situasjon. For seieren fikk Stall EOS 250 000 kroner..

- Han reiste fint og var rolig før start. Forsto at det gjaldt å være med fremme underveis, og det fungerte bra, konstaterte Wido.

Jockeyklubbens Avelsløpning ble også en suksess for Stall Neuroth. Men det var for mange en overraskelse at Lady Marma (Jacob Johansen) skulle slå storfavoritten Angel Love (Jan-Erik Neuroth). Den tredje gevinsten til stallen kom med Staring at the Sea. Jan-Erik red inn sin andre vinner i et løp som hedret stjernen Let'sgoforit.

Dobbelt norsk ble det også i Peas and Carrots Mile. Silver Ocean (Niels Petersen/Elione Chaves) var suveren, mens Vortex  (Rune Hauge/Per-Anders Gråberg) gikk et sterkt løp til annen. Dette betød at de fire første V64-løpene gikk til norsktrente hester, med Wido Neuroth som vinner i tre av løpene.

Før V64 ble The Kid (Petersen/Gråberg) toer i Gøtalandløpning, en sprintutgave av kriteriet.

Resultater her:
https://www.svenskgalopp.se/sresultat?tevdagId=553236


Løpene kan du se i reprise her:
https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/