Hard kamp i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  09.11.2016
Artikkelbilde
Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Fleckenzen og Pretty Perfect kjemper om å bli Årets tøffing. Førstnevnte leder nå i striden å bli årets mestseirende hest. Ellers ble Alan Wallace champion blant lærlingene, og Marshall Runner slo sterke norskoppdrettede eldre hester. Og Cathrine Erichsen tok sin trenerseier nummer 300 på Øvrevoll.

Dagens største favoritt i V4 kom allerede i første avdeling. Pretty Perfect vant forrige torsdag, og seks dager senere ble det klart for ny triumf.

- Miltonia er veldig rask, men jeg var aldri bekymret for at ikke Pretty Perfect skulle rekke frem. Hun har tjent langt over 100 000 i år, så nå er resten bare en bonus, sa trener Jacob Fretheim om hoppa som datteren Marie red.

- Det var surt ute i banen, men det gikk bra, sa Marie. Pretty Perfect har nå gode muligheter til å bli Årets tøffing, noe vi kommer tilbake til i forhåndsen til neste løpsdag.

Marshall Runner ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Flotte norskoppdrettede hester møttes i V4-2. Løpet munnet ut i en herlig duell mellom Marshall Runner og Calcaterre. Elione Chaves og Carlos Lopez red begge finish av beste merke. Calcaterre var foran kort før mål, men Marshall Runner kom tilbake og vant.

- Han er en skikkelig tøffing, og jeg er veldig glad i ham. Nå har han tjent nesten 300 000 kroner i år, og det er flott, sa trener Isidro Vergara.

Fleckenzen ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

I V4-3 var det spill mot ett mål for Fleckenzen. Bedre har han aldri vært, noe som overrasket trener Knut O Arnesen litt.

- Han hadde satt litt vinterpels, så jeg var litt usikker. Men han var flink og blir enda bedre neste år. Nå er han med i striden både om å bli mestseirende og Årets tøffing, så vi får vel starte neste gang også, sa Knut. Philip Scott Sønsteby red et fint ritt på den klare vinneren.

J W Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

J W Delight tok karrierens første seier etter et sterkt ritt av Nelson De Souza. Første seier var det ikke for trener Cathrine Erichsen, som entret vinnerpaddocken for 300. gang på hjemmebane. Jenny B Hansen er toer og nærmer seg 160 vinnere blant de kvinnelige trenerne.

- Da fikk jeg noe å feire, og det er alltid moro, sa Cathrine.

Sandbank Doom ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Vi har hatt mye problemer med Sandbank Doom, så det var moro at det endelig lyktes. Han har flott stamme, og vi har visst at det er kapasitet i ham, sa trener Kjell Ivar Brekstad. Nelson De Souza tok dermed en kjapp dobbel og er treer på jockeylisten.

Rapanui ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Rapanui var forbedret sist, og nå kom den andre seieren i karrieren. Forrige gang var på nasjonaldagen på 900 meter gress. Dermed er Alan Wallace årets champion blant lærlingene.

- Synes han viste så vidt bra fart sist, så jeg hadde litt håp. Alan har hatt en flott utvikling, så det er moro at han lykkes, sa Cathrine Erichsen etter dagens andre dagsseier.

Tookwino ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Tookwino var uten seier i år. Det gjorde Carlos noe med etter en spennende fight med Prawda.

- Han har litt uflaks i år, men nå gikk det veien. Kommer ut allerede neste løpsdag i et amatørløp, opplyste trener Are Hyldmo.

 

Vi avrunder med å gi en hyllest til banemannskapet. John Fortune og hans team hadde nedlagt en stor jobb under vanskelige forhold.