Flott formduo

Skrevet av Birger Christensen,  17.11.2016
Artikkelbilde
Fleckenzen ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Fleckenzen og Pretty Perfect har imponert oss voldsomt i november. Fleckenzen avgjorde striden om å bli årets mestseirende hest. Han leder også kampen om å bli årets tøffing, så får vi se om Pretty Perfect kommer til start på finaledagen. Uansett honnør til begge.

Dramatic Act ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I ettermiddagens første løp tok Dramatic Act sesongens andre seier. Det var tydelig at banen var krevende, men Alan Wallace holdt vinneren fint i gang. Treneren Arne O Karlsen fikk en fin seier fra sin base i Åsgårdstrand, og veteranen gledet seg allerede til neste sesong.

- Vi har mange fine unghester på stallen, så det blir spennende. I år er det blitt mange plasseringer, men for få seire, mente Arne. 

Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Pretty Perfect tok den tredje strake seieren på to uker, og med 12 ganger av 15 trippelen i år, har det vært en flott sesong. Marie Fretheim fikk ikke panikk selv om de kom litt på etterskudd, og finishen var det ingenting å si på.

- Pretty Perfect er dønn ærlig, og hun kommer til å starte jevnt og trutt neste år. Det er et løp hun kan starte i på finaledagen, men mest sannsynlig starter hun ikke da, berettet trener Jacob Fretheim.

Dardenne ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Dardenne var stor favoritt i Øvrevoll Hesteeierforenings Vandrepokal. Det ble da også en enkel seier.

- Han viste i siste start på Bro Park at han er en sprinter. Vanskelig å si hvor mye denne seieren var verdt, men vi får prøve å holde ham på kortere distanse neste sesong, fortalte trener Wido Neuroth. Jan-Erik Neuroth tok en av sine lettere seire i år, hans seier nummer 24 på hjemmebane.

Wigill og Iona ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Dødt løp er ikke så vanlig i galoppen. Men onsdag ble det dødt løp på Bro Park, og dagen etter ble det gjentatt på Øvrevoll. Det var umulig å skille Iona og Wigill, og dermed måtte Jan-Erik Neuroth og Elione Chaves dele på konfekten. Elione var også involvert i løpet på Bro Park dagen før.

- Bedre med dødt løp enn å bli nummer to, var oppsummeringen fra Wido Neuroth og Niels Petersen.

 

Fleckenzen er høstens navn etter at storløpene er tilbakelagt. Torsdag virket motstanden hardere enn før, men han bare reiste fra konkurrentene på oppløpet.

- Han slår denne klassen greit og trolig også en klasse høyere. Får han være frisk neste sesong, tror jeg ikke det stopper før han kommer på et formtall på 80 +, mente trener Knut O Arnesen. Og faktisk tror vi Knut har rett. De to siste seirene har vært svært imponerende. Raphael Freire hadde gleden av å være passasjer.

JW Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

J W Delight tok livets første seier i forrige uke. Nå ble antallet doblet. Nelson De Souza red et godt beregnet ritt, og vi tror vinneren har mer å gå på. Det tror også trener Cathrine Erichsen.

- Han har jo et veldig lavt formtall, så det bør være en del utvikling i ham. Har tro på et god sesong 2017, mente Cathrine.

 

Fire hester som vant løp i lunsjen forrige onsdag, startet igjen torsdag. Pretty Perfect, Fleckenzen og JW Delight vant sine løp, og da kunne ikke Tookwino være dårligere.

I en artig finish mellom Frida Valle Skar og Nora Hagelund Holm, ble det seier til Frida. Men salen til vinneren av Øvrevoll Hestesport Cup gikk med minste mulige margin til Philip Scott Sønsteby. Nora hadde like mange poeng, men gikk bak på færre seire.

Tookwino ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.