Årets siste galopplunsj

Skrevet av Birger Christensen,  03.11.2016
Artikkelbilde
Reckless kan bli mestseirende hest. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Kommende onsdag er det klart for årets siste galopplunsj på Øvrevoll. Med tanke på årstiden, ble det slett ikke så verst størrelse på feltene

Sportslig er det ikke så veldig høy klasse på løpene. Det er da heller ikke ventet når det gjelder lunsjløp i november. Men spillemessig ser denne løpsdagen utfordrende ut.  Sist torsdag fungerte det bra å spille formhester og heller la formløse hester hvile. Det er mer spesielt på denne tiden av året enn ellers at form er ferskvare, mens når formen først er borte, dukker den ikke opp før til våren.

 

Vi ser litt på et par lister som vi ikke så ofte omtaler. Årets mestseirende hest er det litt gjevt å bli. I fjor var Hot Wing syv ganger først over mål via fire hekkeløp og tre flatløp. I år leder Caipirinha med fem seire. Blant hestene med fire seire, er nok Reckless og Fleckenzen de skumleste. De har fin form og flere annenplasser enn Caipirinha. Både Reckless og Fleckenzen starter onsdag, og med seier vil de gå i førersetet foran de to siste løpsdagene. Vi vil følge opp denne kampen så lenge det er spenning om seieren.

 

Årets tøffing er en konkurranse som Hesteeierforeningen styrer. Her får du poeng etter hvor mange hester som kommer bak den aktuelle hesten i hvert løp. Blir den nummer to i et løp med ni hester til start, slår du syv hester. Da oppnås syv poeng for det løpet. I år er det en kvintett det ser ut til å stå mellom. Fleckenzen, Pretty Perfect, Priceless, Reckless og April Fool har holdt det gående ut over høsten og sanket poeng. Også her vil vi komme med en fullstendig oppdatering i neste program over de hestene som kan vinne.