Verdig punktum på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  19.05.2016
Artikkelbilde

Det siste galoppløpet på Täby er gått i mål. Denne onsdagen hadde mange satt av til å markere finaledagen. Veterantog, fem lunsjløp med V4, mimring fra løp en del å tilbake i tid og ni kveldsløp med V5 ble gjennomført før det hele var over.

Størst interesse var det nok knyttet til Rolf Wuschas Minne, med feltet fylt av jockeystjerner fra noen år tilbake. Kampen sto mellom Glory Days (Troy Durant) som nådde igjen lenge ledende French Artist (Susanne Berneklint). Yvonne Durant og Roy Arne Kvisla endte som nummer seks og syv.

 

Are Hyldmo hadde tatt turen med sine hinderstjerner Hot Wing og Omoto Sando. Litt kjedelig var det at løpene ble ridd som flatløp, og det ble dermed ingen hindertrening før løpene på Strømsholm om drøyt tre uker. Men denne duoen er også gode flatløpere, det beviste de med hver sin greie seier. For Omoto Sando var det seier nummer 31, og det begynner å bli få hester med et høyere seierstall blant norsktrente hester. Henrik Engblom satt som vanlig på begge de to vinnerne.

 

Og skulle du senere få spørsmålet i en galopp-quiz om den siste vinneren på Täby, er svaret Little Warrior, Jacob Johansen og Peter Åberg. Jacob vant for øvrig tre strake seire i V4 tidligere på dagen og vil nok huske dagen en stund fremover.

 

Resultater HER

Løpene i reprise HER

Bilder fra løpsdagen HER