Tenåring i steeple-debut

Skrevet av Birger Christensen,  02.05.2016
Artikkelbilde
Omoto Sando over de store hekkene. Foto Amie Karlsson, Galopsport.dk

 

Første løp torsdag 5. mai på Tæby er kl. 10.30.

Sherryhaugen åpner kl. 10.00, matservering fra kl. 11.00.

 

Den ledende hinderhesten i Norge de siste åtte årene heter Omoto Sando. Men det er i hekkeløp han har feiret sine triumfer, torsdag gjør han debut i steeplechase som 13-åring!

 

 

 

 

- Onsdag gikk han et par runder på steeplebanen på Täby sammen med Elegant Song. Det så veldig bra ut, og jeg ser med spenning frem til løpet torsdag (NB første løp går kl 10.30 på Kristi Himmelfartsdag). Omoto kommer veldig gunstig ut på vekt, som debutant. Han bærer faktisk bunnvekt, og hvis det skal bli start i Grand National på Strømsholm 11. juni, bør han nok vinne torsdag, beretter trener Are Hyldmo.

Program Sverige finner du som alltid HER 

Løpene følger du HER

Tett program

 

Tre løpsdager med galopp på langt under to døgn, er ikke så vanlig i Skandinavia. Men nå er det kveldsløp på Jägersro tirsdag, Øvrevoll til lunsjen onsdag og frokost på Täby torsdag.

- Kjører hestebilen til løpene i Malmø og hjem etter løpene. Får et par timers søvn før Øvrevoll, og rett etterpå blir det ny tur med hestebilen, nå til Stockholm. Tar da med en som kan dele på kjøringen, for dette blir nokså hektisk, sier Are.

 

Det er spill til disse tre løpsdagene. En spennende V64 på Jägersro tirsdag, V4 og V5 både til Øvrevoll og Täby. Men ikke glem at du må tidlig opp torsdag. Stevnestart kl 10.30 kan undertegnede ikke huske tidligere, men kanskje har noen andre bedre minne?