Lady Marma i særklasse

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2016
Artikkelbilde
Lady Marma

Kveldens løp på Øvrevoll hadde en frontfigur. Lady Marma, med en start bak seg fra Tyskland i april, imponerte hun voldsomt og var i særklasse foran positive debutanter som Wigill og Limited Edition. Men Neuroth-hoppa var det lite å gjøre med.

 - Det var en veldig hyggelig innsats. Sikter mot Dianaløpning (1000 Guineas) på Bro Parks offisielle åpningsdag 19. juni. Håper at hun får høyt nok formtall til å komme med, antydet Wido. Det føler vi oss sikre på, og Lady Marma havner sikkert i favorittgruppa i det løpet. Jan-Erik Neuroth gjorde alt riktig og har også han fått en flott start på sesongen.

Prince Field

Kveldens første løp ble et oppgjør mellom Prince Field og Queen's Delight. April Fool og Favilla dro av gårde, trolig i litt for stor fart. Ut på oppløpet kom de to beste ute i banen, og Prince Field med Sergio Alonso vant sikkert. Kjell Erik Swartling trener vinneren og slo jevngamle Are Hyldmo.

- Han likte å få Sergio på ryggen, som har ridd ham bra før. Vi får finne frem de rette løpene fremover, så kan det kanskje bli noen seire til, oppsummerte Kjell Erik.

Pecoiquen

Vi ble mektig imponert i V65-1. Over 15-årige Pecoiquen, over fem ganger så gamle Lennart Jarven og over rytteren Dina Heggum. Hesten holder koken til de grader, og treneren må gjøre mye riktig for å beholde løpslysten hos "oldingen". Dina lot frontrunnerne løpe fra seg, men ut på oppløpet var det ingen tvil. I våre øyne er Dina en klar favoritt til å bli champion i år, selv om det selvsagt er veldig tidlig.

- Det er Pecoiquen som holder humøret oppe på meg, sa Lennart, som påpekte at han så på Øvrevoll som sin hjemmebane.

Hard To Believe

Hard to Believe og Buffalo Soldier hadde et knallhardt nappetak om seieren i V4-1. Førstnevnte holdt unna, og Cathrine Witsø Slettemark beviste at stallformen holder i seg. Men Buffalo Soldier får også pluss i margen.

- Han har hatt litt vondt for å få det til i løp, men nå lyktes det. Åttende trippelplass på åtte starter er jo bra, og veldig gøy for Marius (Borgen Andersen) etter fallet i trening, sa Cathrine.

Greased Lightning

- Jeg vil se det først før Greased Lightning vinner, sa trener Annike Bye Hansen før løpet. Det fikk hun se, og det var flere enn Annike som ble overrasket. Party Fever var så vidt forbi midt på oppløpet, men Greased Lightning kontret og vant sikkert. Sterkt ritt av Jacob Johansen.

Reckless

Reckless hadde ikke vunnet på 39 starter, men alle gode ting var 40. Hun fikk ingen god start og en litt vid sving, men Carlos Lopez red en flott finish og nådde igjen rømlingen Forever Fong.

Bedre sent enn aldri. Hun gikk bra på åpningsdagen, og nå ble det seier. 

 

I V65- og V4-finalen ble det dramatikk. Favoritten Caipirinha var først i mål, men det ble lagt ned protest for Nelson De Souzas litt trange ridning.

- En start i kveld og en seier, det er bra uttelling, sa trener Cathrine Erichsen, som gledet seg til mange starter på nasjonaldagen.

 

 

Vi syntes omsetningen var bra. Summen av V65 og V4 nådde drøyt 1 650 000 kroner. Været var fint, og om fem dager er det bare å ta frem finstasen til 17. mai.

Caipirinha