Hekkeløp og gode treåringer

Skrevet av Birger Christensen,  23.05.2016
Artikkelbilde
Somerville

Torsdagen innledes med Vårhekken, hvor seks hekkeløpere setter hverandre stevne. Vi tror mest på Somerville, som gikk flere gode hekkeløp i fjor høst. Kanskje var han aller best da han slo Hot Wing 4. oktober. Ingen andre klarte den bedriften over hekk i fjor.

Tor Wiggo Ellefsen tar med seg sin duo Monfalcone og Well Fitted fra Stavern. Begge har vunnet store hekkeløp på Øvrevoll, men det begynner å bli en stund siden. I årsdebuten kan det nok tenkes at de trenger et løp.

Vrien å vurdere er Cannes Mougin. Slet i fjor, men årsdebuten for tre uker siden var sterk. Dennis Persson/Niklas Lovén borger for kvalitet når det gjelder hinderløp.

Rock the Boat startet i Gøteborg søndag, men gikk ikke mer enn sånn passe. Han og Paratico i hekkedebuten må gå bedre enn på lenge for å melde seg på i striden her.

 

V65-2 og V65-5 er to løp med mange spennende. Sistnevnte løp er kun for treåringer, mens 1 Meanttobeme er den eneste i V65-2 som er ett år eldre enn sine konkurrenter. Våre førstevalg er kjente navn som Rock Dancer og Make Way For Key, men det er flere andre som er verre å vurdere. Derfor har vi spurt trenerne til debuterende hester om hvordan de ser på mulighetene torsdag.

 

Løp 3 Maidenløp:

 

Isidro Vergara om 1 Meanttobeme: Kan neppe slå en hest som Rock Dancer. Men hun jobber bra, og en trippelplass er ikke umulig.

 

Rune Haugen om 4 Symbol of Sarabi. En toppstammet norskfødt hoppe, som ennå er uferdig. Blir veldig bra, men er nok ikke noe for spillerne denne gang.

 

Annike Bye Hansen om 6 Girlforce One og 8 Iputaspellonyou: Førstnevnte er lengst fremme av de to. Men vi starter kun for å komme i gang, og de er ikke noe for spillerne.

 

Løp 6 3-årsløp:

 

Wido Neuroth om 6 Gideon og 9 Angel Love. Jan-Erik (Neuroth) har ikke valgt Gideon, men satt opp av meg. Det er et par bra konkurrenter, og jeg frykter at mine kan mangle litt luft de siste 100 meterne. De er meldt i henholdsvis Derby og Oaks, og de er nok ikke helt borte. På sikt tror jeg de blir bra.

 

Om noen ble klokere vet vi ikke, men kanskje litt. Vi ønsker spillerne lykke til.

 

Nye Jockeys i Norge

Det har kommet til mange nye navn blant de norsklisensierte jockeys denne sesongen. Her er en oversikt med antall ritt og seire oppgitt på deres lisenssøknader.

Alejandro Delgado, Spania, lærling, 94 ritt, 3 seire

Sandro De Paiva, Brasil, ca 1300 ritt, 127 seire

Nelson De Souza, Brasil, norsk lisens fra 2015, ca 500 seire

Alexandre Dos Santos, Brasil, 360 seire

Raphael Freire, Brasil, 29 seire

Darren Harold, England, hinder, ca 100 ritt, 1 seier

Dimitris Mylonas, fra Kypros, men stort sett ridd i England, 477 seire

Alan Wallace, England, lærling, ridd sine første løp på Øvrevoll 2016.