Flotte vinnere på en flott dag

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2016
Artikkelbilde
Lifeofbryan

Været var supert, og i løpsbanen ble vi servert mange flotte vinnere. 17. mai ble en stor suksess, og de største superlativene gir vi Lifeofbryan, Hoku, Sweet Loreen, Our Last Summer og Miss Rebel.

 - Vi møter mange gode hester, men Lifeofbryan er veldig god selv. Vi er optimister, sa trener Hallvard Soma før Skandinavisk Mesterskap. Etter løpet var den flotte treåringen fortsatt ubeseiret.

- Nå er jeg lettet, veldig lettet, sa Hallvard. Planen er å gå alle de tre Derby-løpene, men nå skal vi først glede oss over denne seieren.

- Vi kom litt for tidlig i front, men det gikk bra likevel, sa Carlos Lopez. Fjorårets suverene champion red på ny et flott løp, og det skal bli utrolig moro å følge Lifeofbryan.

Appelina fikk en dårlig start, men innsatsen på oppløpet var utmerket. De to favorittene skilte seg klart ut, og denne duoen kommer til å få et fint 2016.

Hoku

Icecapada var stor favoritt i Fam E Nagell-Erichsens Hoppeløp. Men Hoku ville det annerledes. Hun dro av gårde i et knallhardt tempo. Da Icecapada angrep bakfra, hadde Hoku mye å svare med. Manuel Santos, som har passert 50, kunne juble for en flott seier.

- Jeg så Icecapada i Dubai og Tyskland, og jeg var sikker på at hun skulle vinne. Men desto deiligere med seier, sa Danmarks championtrener Bent Olsen. 17. mai var det godt å være dansk i Norge.

- Banen var for rask, og hun går bedre på baner hvor hun kan bli vist pisken, konstaterte en litt skuffet trener Niels Petersen.

Sweet Loreen

I Øvrevoll Sprint Cup viste Sweet Loreen at hun liker seg på Øvrevoll. Fjorårets største seier var i et gressløp på Täby, nå ble det klaff på Øvrevoll. Majestic Max hadde vunnet løpet de to siste årene, nå ble det en fin annenplass.

- Jeg har siktet mot dette løpet hele våren. Hun var tredje i 1000 Guineas, så jeg visste at hun liker banen. En herlig hoppe, som leverer hvert år, sa trener Vanja Sandrup. Hun la til at hun var misunnelig på den norske nasjonaldagen. Martin Rodriguez falt av sin hest i løp 2, men var for fullt tilbake med Sweet Loreen.

 

 

Miss Rebel

Det var bare fire hester i det siste løpet, men for et løp det ble! Miss Rebel lå sist ut på oppløpet, men på målstreken var hun først. Vi har ikke glemt at hun fikk ti kilo av stjernene Ragazzo og Easy Road, som begge gjorde fine løp i årsdebuten. Og Pal O'Mine var også med på å gjøre løpet til en skikkelig godbit.

- For en fantastisk hest. Hun gir seg aldri, og Carlos Lopez sa "My baby" om hesten som løp inn over 600 000 kroner i fjor. Ragazzo var ytterst nær ved å vinne sin fjerde strake på nasjonaldagen, og vi er heller ikke bekymret for Easy Road, selv om han ga seg litt helt på slutten.

Matauri

Det første løpet på nasjonaldagen endte i en fight mellom tre hester. Kort før mål så Manchego ut til å få et overtak, men han ble kontret ut av Matauri.

- Trodde kanskje at banen var litt for rask i årsdebuten. Men han gikk bra. Matauri er sent utviklet, og på litt sikt regner jeg med at han kommer å satse på hekk. En fin start på nasjonaldagen, sa trener Niels Petersen. 

Zaphir

V65  åpnet med seier til Zaphir, som den nybakte lærlingen Andreas Tapia Dalbark tok en sikker seier med. Lena Natt och Dag trener vinneren.

- Jeg vant med Zaphir på Øvrevoll i fjor, så jeg satt med en god følelse på forhånd. Underveis fikk jeg en fin reise, og det ble greit i mål, kommenterte Andreas.

Daydream Believer

Daydream Believer er en av våre favoritter på banen. Hans vilje til å fighte er helt rå, og nå ble det andre strake for sesongen. Totalt har han 11 seire, og det mangler mindre enn 30 000 til millionen.

- Et eventyr som bare fortsetter. Så at han kom til å vinne da han var 200 meter fra mål. Honnør til Marius Borgen Andersen, en lærling som red et flott løp, sa trener Cathrine Witsø Slettemark i bunad.

Point Man

Point Man var favoritt i V65-finalen, og i motsetning til mange andre favoritter, innfridde han.

- Han er en stor hest, som har trengt mye tid. Tror at vi skal få mye moro med ham, sa Cathrine Erichsen. Hun fikk for øvrig første og tredje i løpet.

Sovell

Det var mange fine finisher  på banen denne flotte dagen. V4-finalen var intet unntak. Sovell og Somerville kjempet iherdig med Sovell som vinner. Dermed fikk vi den tredje svenske seieren på Norges nasjonaldag.

- Dette er en kjempefin hoppe, som bare kommer til å bli bedre fremover, sa vinnende jockey Anna Pilroth.

Our Last Summer

Gode treåringer løp ikke om så store penger i det nest siste løpet, men du verden hvilke flotte hester vi fikk se. Klart best var Our Last Summer, som var mektig i årsdebuten. Niels Petersen sa at han ble skuffet om han ikke vant to løp 17. mai, og dette løpet gjorde at ønsket ble oppfylt. Med Busy Earning og Busybeingfabolous nærmest ble det en sterk trippel til stallen.

- Tror knapt at jeg har hatt en så sterk samling av treåringer som i år, og nå ser Our Last Summer ut til å være den aller best, kommenterte Niels.

 

På en virkelig festdag ble Niels Petersen, Cathrine Witsø Slettemark og Carlos Lopez dobbeltvinnere.