Flotte treåringer toppet

Skrevet av Birger Christensen,  26.05.2016
Artikkelbilde
Dobbeltseier til Stall Perlen, Gideon

V65-5 ble et flott treårsløp med Wido Neuroth i førersetet. Wido fortalte at hans trio var hester med en fin fremtid.

- Men det kan nok tenkes at de vil trenge løpet, tenkte han høyt. Fasiten ble en dobbel til debutantene Gideon og Angel Love, med Red Zeppelin som god fjerde. Flott innsats også av Twisted, som gikk et godt løp til tredje. Jan-Erik Neuroth satt på vinneren.

- Gideon er meldt i Derby, mens Angel Love har Oaks som en stor oppgave, berettet Wido. Konkurrentene er advart.

Rock Dancer og Girlforce One

Rock Dancer var stor favoritt i V65-2. Det ble seier, men med minst mulige margin. Debutanten Girlforce One overrasket de aller fleste, inkludert trener Annike Bye Hansen. Hun gjorde et flott løp i sin første start i karrieren, men Rock Dander var altså først i en duell som publikum satte pris på. Dette var Niels Petersens sjette strake seier som trener siden sist helg, sterke tall. Elione Chaves satt på vinneren og opplevde en jockeyfight mot Jacob Johansen.

 

Somerville

Vårhekken var årets første hekkeløp, dessverre med kun fire startende hester. Somerville tok teten direkte og førte an hver meter. Han hoppet til høyre i tillegg til at enkelte av sprangene var litt sleivete. Men de øvrige kunne ikke måle seg med vinneren. Mark Quinlan er ukjent for Øvrevoll-publikumet, men red et fint løp på vinneren.

- Er alltid litt urolig når Somerville går hekk. Men det gikk bra, sa Niels Petersen. Han kunne fortelle at Whatsinitforme, Split Personality og Matauri var aktuelle på hekk senere i år.

Most Wanted

Familiehesten Most Wanted  gjorde sin start nummer 108 på Øvrevoll torsdag.

- Han vinner hvis han vil, sa Jacob Fretheim før start. Og nå ville han så absolutt. Karolin Pettersson red resolutt til tet, og siden var det ikke snakk om saken. De andre amatørene prøvde så mye de kunne, men tiårige Most Wanted var klart best.

Hard To Believe

Også Cathrine Witsø Slettemark hadde tro på sin hest. Da snakker vi om Hard to Believe, som tok årsseier nummer to. Prince Field så ut som en vinner midt på oppløpet, men Hard to Believe er en fighter. Vi må også berømme Marius Borgen Andersen, som red et svært godt beregnet ritt på vinneren.

The Other Lady

I V65-4 ble det dramatikk. Royal Games og Ash Hill Towers førte an, og på oppløpet blandet også The Other Lady seg inn. Det ble trangt langs railen, og Royal Games ble flyttet ned på annenplass. Vinner ble da The Other Lady og Anna Pilroth.

- Jeg sa før løpene at jeg trodde mye på henne, og det ble heldigvis riktig. Nå går turen tilbake til Danmark lett, sa John Nielsen, en av sportens virkelige veteraner. 

This Is Bajas

This is Bajas avsluttet den herlige forsommerkvelden med seier. Klart foran i svingen, og  Madeleine Haugland holdt ham i gang til fin seier.

- Synes kanskje at spillerne var litt  sløve som gjorde ham til en skrell, sa trener Hallvard Soma.