Flott sport på gresset

Skrevet av Birger Christensen
Artikkelbilde
Ragazzo

 

Som vanlig betyr 17. mai starten for løp på gressbanen. Denne gang skal alle løpene på gressbanen, og det gir en ekstra piff på dagen. Den 32 år gamle sandbanen gjør nytte for seg, men publikum kommer mye nærmere det som skjer når løpene går på gresset.

Informasjon om bordbestilling, klikk HER

 

 

Løpene på nasjonaldagen starter og slutter med et eliteløp. Selv om løp 10 kommer sent i programmet, må vi snakke om sent, men godt. Ragazzo har vunnet de tre siste årene på 17. mai, og han kan bli den første til fire vinnere på denne stordagen. I fjor ble Easy Road knapt slått, men også han har vunnet på 17. mai. Det var i 2013, da han slo en så god hest som Over the Ocean. Kampen mellom Easy Road og Ragazzo har vært knallhard i et par sesonger, og det kan fort bli en ny tøff dyst. Miss Rebel med ti kilo mindre på ryggen gleder vi oss også til å se.

Skandinavisk Mesterskap gikk lenge på høsten, før løpet ble flyttet til juli. I år går løpet på 17. mai, trolig med Wido Neuroths dyktige hoppe Appelina som favoritt. På Derbydagen i fjor vant hun det samme mesterskapet for toåringer, og hun kan bli den første på mange år til å vinne både for to- og treåringer.

Et flott hoppeløp, Fam E Nagell-Erichsens hoppeløp, får vi også overvære. I fjor vant Yajamila foran Zarzuela, et sensasjonelt resultat. I år tror vi på Icecapada, som kanskje blir løpsdagens største favoritt. Hun har vært god både i Dubai og i Tyskland før i år, og kanskje blir Derbytoeren fra 2015 en snakkhest i år.

 

Spillemessig ser denne løpsdagen nokså krevende ut. Klarer du seks rette i V65, føler vi oss sikre på at du vil gå hjem med et solid overskudd. Vi ønsker lykke til og håper dere får en fin nasjonaldag med galopp i det grønne.