Daydream Believer i topp

Skrevet av Birger Christensen,  04.05.2016
Artikkelbilde
Daydream Believer

Cathrine Witsø Slettemark hadde en flott sesong på Øvrevoll i fjor. Mye tyder på at denne sesongen blir minst like bra. En av banens store fightere, Daydream Believer, kjempet seg til en sikker seier foran Captain America, som også leverte en fin årsdebut. Carlos Lopez red et sterkt løp på vinneren.

- Jeg må få takke eierne for å få holde på med denne hesten, som er en drøm (Dagdrøm?) å holde på med. Så lenge han får kose seg og spise det han liker, er han den snilleste og greieste å holde på med. I år skal han forsvare seieren i Fearnleyløpet, samt at jeg tror han kan komme opp i et formtall rundt 90, sa Cathrine.

Caipirinha

Det første løpet i lunsjen ble en sikker seier for sistevalget Caipirinha. Cathrine Erichsen fikk han i trening i mars og trodde at han kom til å trenge løpet.

- Synes at han har virket litt tung i trening. Men det er moro å bli overrasket i riktig retning, sa Cathrine. Nelson De Souza satt på ryggen og ventet bare 20 minutter på en ny seier. Da på storfavoritten Don Cortez.

- Jeg var veldig spent på Don Cortez, ikke minst fordi jeg lurte på om han ville stå 2400 meter. Men han imponerte meg, lett å regulere, og jeg tror dette kan bli en hest som har klart mer å gå på, mente Are Hyldmo.

Don Cortez

Fredde hadde en strålende sesong i fjor, og årsdebuten kunne knapt nok ha blitt bedre. Med Carlos Lopez som makker dro han greit i fra konkurrentene. Nærmest fulgte stallkameraten Seventyseven, som for et par uker siden løp 12 runder rundt banen.

- To annen og to tredje forrige løpsdag, dobbeltseier nå. Dette ser fint ut, sa trener Cathrine Witsø Slettemark. Fredde var lenger frem enn på samme tiden i fjor, så det kan bli en ny fin sesong.

Fredde

Are Hyldmo har kommet godt i gang i 2016. Likevel var han litt overrasket over seieren til Dubai Next, som i fjor ikke viste all verden.

- Syntes at han begynte å vise litt i trening, men trodde ikke at det skulle holde til seier. Kan nok enda litt mer på sikt, men det er jo et stykke frem før det blir start i Dubai, kommenterte Are.

Dubai Next

Mikkelsin fikk æren av å bli årets første vinner for Niels Petersen. Han var tidlig fremme og holdt greit unna for angripende Gakenda.

Mikkelsin

Storfavoritten Danish Delight hadde en svak dag onsdag. Om det var tette starter eller noe annet, skal vi ikke spekulere for mye i. Seier ble det i stedet til Ponita, som ble godt ridd av Dina Heggum.

- Hun ser godt ut, og det er fortsatt like gøy å vinne, sa veterantrener Jenny B Hansen.

Ponita

Niels Petersen tok dagsseier nummer to, og det ble attpå til dobbelt med Whatsinitforme og Split Personality. Det var samtidig dagsseier nummer tre for velridende Nelson De Souza.

- Nå har det løsnet, sa Niels med et smil. Whatsinitforme er bra på flatt, men eier Leif Spørck har planer om en hinderkarriere, avrundet Niels.

Whatsinitforme

Gode treåringer møttes i lunsjens siste løp. Det gikk i joggefart frem til oppløpet, og da ble det seier til Appelina.

- Et kjedelig løp å se på, men så lenge min trio var gode, er jeg fornøyd. Det er bare snaut to uker til Skandinavisk mesterskap, som går på 17. mai, så dette var en fin generalprøve, sa trener Wido Neuroth. Jan-Erik Neuroth red vinneren.

Appelina