Celebert besøk

Skrevet av Birger Christensen,  25.05.2016
Artikkelbilde
Terje Dahl og Scarlett Bather 1978

Torsdag 2. juni får Øvrevoll celebert besøk av to gamle toppjockeyer, som begge imponerte sterkt som hinderjockeyer. John Williams og Scarlett Bather hadde sin storhetstid for rundt 40 år siden. Nå kommer de tilbake til den banen som ga dem flere triumfer.

Scarlett Bather er helt klart en av de beste kvinnelige hinderjockeyene som har ridd på Øvrevoll. Hun red i 1977- og 78, og i 1978 hadde hun en strålende sesong. På 17 ritt over hinderne ble det seks seire, og det var kun færre annenplasser enn Terje Dahl som hindret henne fra å ta championatet. Hun tok også flere seire på flatt, så Scarlett Bather var en jockey man måtte ha med på bongene.

 

John Williams vant Sommerhekkeløpet så tidlig som i 1974 med den gamle kjempen Brother Tuck hos Fretheim. I 1979 og - 83 vant han Stratford-On-Avon hekkeløp med Chebron og Ossobolin. Dette løpet var et stort hekkeløp på den tiden. Men aller mest husker vi hans store seire i Grand National. Først ute var Trybun i 1978 i trening hos Dennis Holmberg, og i 1983 gjentok han bedriften. Da gikk han til topps med Hedeslag, som Knut Engan hadde i trening.

 

Øvrevoll ønsker Scarlett Bather og John Williams velkommen til Øvrevoll på Guineas-dagen.