Advarsel fra Are

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  02.06.2016
Artikkelbilde
Don Cortez

V65/V4: 7 Don Cortez (V65-3/V4-1) har to strake - og imponerende triumfer - i regi av Are Hyldmo på Øvrevoll i år. 4-åringen blir stor favoritt også i dag. Men treneren advarer. - Dette kan være en favoritt i fare. Overgangen til gress gjør det usikkert. Men vi prøver. Og går han som han har gjort på dirt'en, skal han selvfølgelig regnes. Men husk at hesten har gått opp ti kilo i handicap - og som sagt: 2400 meter på gress er noe helt annet enn 2400 meter på sand. Forøvrig vant faren til Don CortezGloria De CampeaoDubai World Cup, fortsetter Are og går gjennnom de øvrige sjansene:

9 Lord Of Trouble (2. løp) gjør årsdebut og møter tøffe hester med løp i kroppen. Jeg blir ikke forundret om han dukker opp helt framme, men han er for å si det på svensk; "svårbedömd".

5 Reckless (V65-1) vant på 1100 dirt sist til tross for dårlig start og drøy sving. Sprint er ikke ideelt, men vi går heller ned i distanse enn opp. Med heldigere start i dag, er hun oppi der. Regnes.

6 Jurga (V65-1) er helsøster til Cave Man. Fikk en skade i fjor. Er godt trent, men ikke spesielt satt opp nå. Dette løpet er et ledd i utviklingen. En bitteliten outsider.

12 Mestre Dos Magos (V65-5/V4-3) var ikke 100 prosent i toppform første gang ut. Halsoperert før sesongen, strøket sist for en vanlig halsinfeksjon, virker frisk og rask nå. Kanskje best med litt mer svikt i banen, men er uansett ikke borte. Kan mer enn formtallet. Dette løpet er forøvrig utrolig jevnt. Det er vel ti hester som kan vinne.

10 Tenango (V65-6/V4-4) har statistikken mot, har vunnet alle sin åtte løp på dirt, gress nå. Skal aldri si aldri, men jeg ligger litt lavt.

6 Dubai Next (9. løp) vant greit første gang ut, men igjen er det skifte av underlag. Deceptor-hester liker seg best på dirt. Selskaper er imidlertid ikke avskrekkende så hun skal vel regnes. Bør stå distansen greit, moren gikk både 2400 meter og hekk.

* 7 Don Cortez (V65-3/V4-1) var torsdag kl. 12.00 en tung 48 prosenter. 3 Ragazzo(V65-2) var en enda tyngre favoritt; en 73-prosenter på samme tidspunkt.

* Fanny Olsson rir 9 Footstepsofspring i V65-5/V4-3. Her er det obs. - Denne hesten går bra. Vant sist og liker rask bane. Vi prøver å sitte foran, han skal regnes med sjanse, sier Fanny til Equus.

* Rune Haugen sender ut en spennende nykommer i V65-2; Chile-importen 4 Old Fashioned som har arabiske eiere. Haugen vurderer:
- Han gikk en knalljobb forrige torsdag og skal egentlig være en annen klasse enn resten. Det lukta svidd. Men han har ikke startet siden oktober, og det er ikke snakk om noe sikkert stikk. Han kan blåse tom, men jeg tror det ikke. Dette er en liten hest på bare 440 kilo. Men en meget rask type med en enorm aksjon. Raskere enn Steve's Champ mener Carlos (Lopez, red. anm.).

* Marc Stott kommer fra Danmark med én hest; 1 Ocho Rios (V65-5/V4-3): - Han hadde litt trafikkproblemer sist da han ble tredje 17. mai. Nå har han løp i kroppen, bør regnes tidlig. Har en god speed, og Kevin (Stott, red. anm.) er i form), sier Marc til Equus.

Innleveringsfrister:
1. løp: 18.30
V65: 19.25
V4: 20.10