Spennende starter etter pause

Skrevet av Birger Christensen,  20.06.2016
Artikkelbilde
Eye In The Sky og Fearless Hunter

Det er ikke årsdebut for Eye in the Sky og Fearless Hunter. De startet nemlig i Dubai i vinter. Men torsdagens løp på Øvrevoll er årsdebut på skandinavisk mark, og vi ser med stor spenning frem til deres starter.

Eye in the Sky hadde en flott sesong i fjor. Derbyvinneren fra 2014 var meget god med blant annet seier i et sterkt stayerløp i Tyskland. På Øvrevoll imponerte han med seier i Oslo Cup, før sesongen ble avsluttet med tredjeplass i Stockholm Cup bak stjernene Bank of Burden og Hurricane Red. Torsdag bærer han en relativt klar toppvekt, men topphestene mestrer gjerne slike oppgaver. Kun det faktum at det er lenge siden siste start, gjør at vi er litt usikre.

Fearless Hunter var også knallgod i fjor. Sesongen ble toppet med Rune Haugens første seier i Marit Sveaas' Minneløp. I Oslo Cup var han knepent slått av nevnte Eye in the Sky. To av løpene i Dubai var sterke, og nå er vi svært spente på gjensynet med Øvrevoll. Blant mange harde konkurrenter møter han Miss Rebel, Daydream Believer og Vortex. Dette er tre hester av hardeste virke, og Fearless Hunter bør være i nærheten av toppform for å vinne.

V65-spillet ser som vanlig vrient ut. Avdeling 3, 5 og 6 ser ekstra krevende ut. Vår banker kommer i V65 -1 og heter Ruler of Course. Han vant sikkert i Gøteborg, hvor han slo Cabanac greit og ga ham fire kilo. I Guineas så han ut til å mislike banen, og vi tror den vil passe bedre nå. Da blir det i så fall den første seieren på Øvrevoll. For at ikke prisen skal bli for høy, lar vi også 4 That Was Easy i V65-6 stå alene. Seieren på lørdag var sterk, men 70 kilo er selvsagt en drøy ekt å bære.

 

Da ønsker vi velkommen til Øvrevoll på sankthans-aften.