Sommerløp på sanden

Skrevet av Birger Christensen,  27.06.2016
Artikkelbilde
Dickie Dickens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdagens løp på Øvrevoll er forbeholdt dirt track-banen eller sandbanen, som en del kaller underlaget. Da den ble åpnet i 1984, het den flisbanen. Etter hvert ble det dårlig med flis, men det er ingen tvil om at banen har gjort sin nytte. Sesongen blir forlenget i begge ender, og i 2010 gikk siste løp så sent som 17. desember. Da var det en uke før vi sang "Glade jul". En løpsdag på sand midt på sommeren har også sin funksjon. De hestene som er best på det underlaget, får en løpsdag utenfor vår- og høstsesongen. Dessuten er det jo aldri dumt at gresset får hvile seg en løpsdag.

Torsdag gleder vi oss til å se V65-2. I årsdebuten på åpningsdagen var Dickie Dickens helt suveren. En tur til Pramms i Malmø og finaledagen på Täby ga ikke de resultatene man hadde håpet. Selv om han har vunnet på begge de nevnte banene, er det Øvrevoll han liker seg best på. Over 50 prosent av startene på trippel er sterkt, for motstanden har ofte vært hard. Captain America er en annen tøffing. Også han mener vi er best på sand, og han tapte knepent i årsdebuten. Da ga han Daydream Believer seks kilo. Det er sikkert andre som kan blande seg i leken, og det ser ut til å bli en severdig affære.

For noen løpsdager siden var det to Fegentri-løp på Øvrevoll med både kvinnelige og mannlige deltakere. Nå er det "Lady Riders" på hesteryggen, og ryttere fra USA og åtte europeiske land møtes. Silja Støren er på hjemmebane, og hun får den sannsynlige favoritten som makker. Reckless hadde ingen seire og to annenplasser før årets sesong på 38 starter. Nå er det blitt to seire og to annen på de fire startene i år, så det har virkelig skjedd en utvikling.

 

Når løpsdagen kommende torsdag er over, er det bare et par timer igjen av juni. Den første løpsdagen i juli blir en lunsjdag onsdag 6. juli. Deretter er det syv torsdager på rad, hvor den siste av de syv er torsdag 25. august. Tre dager senere kommer så årets høydepunkt, Derbydagen. Har du ikke alt gjort det, er det bare å merke av søndag 28. august i almanakken. Vi vil i neste uke se litt på de hestene som står igjen i Derby. Hvem er favoritten og de nærmeste utfordrerne til kampen om Det blå bånd?