Skuffelse på Strømsholm

Skrevet av Birger Christensen,  13.06.2016
Artikkelbilde
Foto: Svensk Galopp

Lørdag var det store forhåpninger til de norske hestene på Strømsholm. Are Hyldmo og Tor Wiggo Ellefsen stilte med gode kort, men det var "one of those days" da det meste gikk skeis.

- Det er godt man har vært med en stund i gamet, sa Are på vei hjem. Innimellom går det ikke som man håper, og dette var avgjort en slik dag.

- Hot Wing fant seg ikke til rette i det hele tatt. Likevel holdt han følge med teten og var ikke så mye slått som fjerde. Henrik (Engblom) mente at han hadde hatt mulighet til å vinne uten et dårlig sprang på siste hekk. Formen er god, men banen var ingen favoritt for ham.

- Vi var spente på Omoto Sando. Vi var på Strømsholm for et par uker siden, og da hoppet han bra. Men lørdag slet han med de to største hinderne, og Henrik valgte å ta ham opp. Det gledelige er at han er like fin, og vi sikter nå inn på det lange hekkeløpet i Gøteborg over 4800 meter.

- I siste løp satte vi vår lit til Lady Dylan. Men jockey Lewis Davies falt av Force Group tidligere på dagen, og dermed måtte Lady Dylan strykes på grunn av manglende rytter, avrundet Are om den skuffende dagen.

Større grunn til å juble hadde trener Pavel Vovcenko og jockey Cevin Chan. Duoen vant både Grand National med Kazzio og Champion Hurdle med Falconettei.

Helt uten norsk suksess ble vi heller ikke. Philip Scott Sønsteby dro tidlig til tet i Fegentri-løpet med Wyclef og seiret i suveren stil.

Bilder fra Strømsholm finner du HER