Quarterback til Ascot

Skrevet av Birger Christensen,  14.06.2016
Artikkelbilde
Quarterback

Quarterback til start på Royal Ascot fredag, før helgen kommer med Hestival på Øvrevoll lørdag og storåpning av Bro Park søndag. En spennende uke for galoppfans.

Det er høysesong med galopp i inn- og utland. I dag (tirsdag) starter Royal Ascot, og det er full fart hver dag frem til lørdag. Fredag håper vi det er full fart på Quarterback, som Rune Haugen tar ut i The Duke of Edinburgh Stakes over 2400 meter. Pat Dobbs skal ri, og løpet starter kl 18.00 norsk tid. Det er for øvrig spill fra Norge til Ascot-uka.

Denne uka er det lørdag som gjelder på Øvrevoll. Dermed benytter Jägersro sjansen til å avholde en løpsdag torsdag kveld. 27 norsktrente hester var meldt, men det stoppet på 13 som tar turen til Malmø. Spennende blir det likevel.

Derby Trial og Voterløpning er to løp for treåringer som har siktet innstilt på Derby i Skåne lørdag 16. juli. Ekstra spennende skal det bli å se Hallvard Soma-trente Lifeofbryan. Foreldrene Appel au Maitre og Theatrical Award vant Derby på Øvrevoll for ni og åtte år siden, førstnevnte også det svenske Derbyløpet. Lifeofbryan møter hardere motstand enn noensinne, men har også vært bra selv. Blant annet er Neuroth-duoen Bostar og Gideon på plass, og hjemmehesten Ramstein er også en hard nøtt.

I Voterløpning kommer Niels Petersen med Busybeingfabolous og Rock Dancer. Pas de Secrets er Neuroths håp, mens Rune Haugen håper på Fil Rouge dagen før Ascot.

Det er V5-spill til Jägersro fra Norge.

Allerede onsdag er det lunsjløp i Gøteborg. Her starter ti norsktrente hester, og det er både V4- og V5-spill.

Program til løp med felles skandinavisk spill finner du som alltid HER

Og hvis noen tror at vi har glemt åpningen av Bro Park med fantastiske løp søndag, så har vi ikke det. Denne dagen kommer vi tilbake til i en forhånds litt senere.