Pressemelding fra Norsk Jockeyklub

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  07.06.2016
Artikkelbilde

The British Horseracing Authority (BHA) bekreftet fredag 3. juni at Norge er lagt til listen over galoppnasjoner hvilke hester som skal starte i England, vil bli behandlet på samme måte som engelsktrente hester med hensyn til det engelske dopingreglementet.

De andre landene som som tilhører denne gruppen er Irland, Frankrike, Tyskland, Sverige, og Hong Kong da deres antidoping regime tilsvarer det som håndheves av British Horseracing Authority.

Hovedpunktet i disse reglene er at anabole sterioder ikke under noen omstendighet skal tilføres hesten fra fødsel og til hesten er ferdig med sin løpskarriere, samt at hester kan dopingtestes fra de er født til avsluttet karriere uansett hvor de befinner seg.

Hester fra Norge samt de andre fem nevnte land er unntatt fra gjeldende regler som sier at hester som skal starte i England må befinne seg i England minimum 10 virkedager før løpet skal avholdes slik at de kan dopingtestes. I motsetning vil nå norske hester bli behandlet på lik linje med engelske hester når det gjelder dopingtester.

British Horseracing Authority har bekreftet at fra dags dato gjelder følgende regler for hester  i norsk trening:

-       Hester i norsk trening kan starte i løp i England uten at de på forhånd må dopingtestes.

-       Hester som har oppholdt seg i Norge i minimum 12 måneder kan eksporteres til England for trening eller løp uten at de på forhånd må dopingtestes. Dog må eksportsertifikatet sendes til The Stud Book of Great Britain and Ireland innen 90 dager etter ankomst i landet.

 

 

Norsk Jockeyklub

3. juni 2016