Øvrevoll i kveld

Skrevet av Equus v Tom W Johannessen,  09.06.2016
Artikkelbilde
Hallvard Soma

V65/V4 Øvrevoll: Hallvard Soma smiler ofte. Spesielt når stallhestene vinner. Torsdag sender han syv til start. Den beste sjansen? Han svarer klart og tydelig: - 9 Punktum Finale (V65-3/V4-1) i Forsommerløpet!

 
100.000 kroner er en pen førstepremie i dette løpet for norskoppdrettede 3-åringer. 5Marshall Runner (Isidro Vergara trener, Nelson De Souza rir) har 78 i formtall og blir favoritt. Er en 48-prosenter tidlig torsdag og vil trolig ende som dagens største favoritt.Punktum Finale (Carlos Lopez rir) er nede som et femtevalg og en 8-prosenter, men vil ganske sikkert bli spilt noe opp. Skal vi tro veteran Soma er det fortjent:
- Hesten trener bra, og distansen skal passe fint. Det er årsdebut, men han er godt forberedt. Dette løpet har vært et mål på forsommeren. Marshall Runner er en naturlig favoritt, men jeg tror på min hest. 3 Girlforce One må forbedre seg, løpet den ble toer i sist var nok et ganske svakt løp, sier Hallvard og går gjennom de øvrige starthestene:

- 6 Hermine (1. løp) har skuffet, men er bedre på gress enn på dirt.

- 6 Red Mile (2. løp) kan galoppere, og vi prøver her. Men dette løpet vinner Neuroths hest; 9 Angel Love.

- 8 Nordlys (2. løp) er ute for å lære og ingenting for spillerne.

- 2 This Is Bajas (V65-4/V4-2) ble satt opp tre kilo for å vinne med en halvlengde, det synes jeg var tøft. Er trippelaktuell, men jeg hadde mer tro på ham sist for å si det sånn.

- 3 Bushfighter (V65-6/V4-4) har bare vunnet på dirt, gress nå. Banen kan være for rask i dag.

- 13 Final Episode (V65-6/V4-4) er den jeg har mest tro på av mine to i dette løpet. Gikk et bra løp i årsdebuten og kan være med her. 

Arnesen ikke superoptimist
Pirlo ble vraket til Italias EM-tropp, men Øvrevolls Pirlo har sjansen i kveld. Knut O. Arnesens fine 3-åring er med  73 i formtall ranket nest høyest i Forsommerløpet. Men treneren er ikke superoptimist.
- 4 Pirlo (V65-3/V4-1) skulle nok hatt 200 meter lengre og en mindre hard bane, sier Knut til Equus.

Pass på Royal Rainford!


- 8 Royal Rainford (V65-6/V4-4) blir lite spilt i V65-finalen. Det kan være feil. Bodil Blomqvist kommer alltid med hester som er godt forberedt, og datter Anna Pilroth (bildet) rir godt og skreller ofte.
- Royal Rainford hadde skadeproblemer i fjor, er i orden igjen nå. 1600 er nok litt kort på denne raske banen vi har nå. Men hesten gikk bedre enn ventet sist. Og kan mer en handicaptallet. Så jeg blir ikke helt "chockad" om han er med helt framme i dag. Bør uansett passes av spillerne framover, sier Bodil Blomqvist til Equus.

Jan-Eriks beste: Angel Hope
Jan-Erik Neuroth satte inn en vinner for Francisco Castro på Jägersro onsdag. Han har fem på Øvrevoll i år på 19 starter, men ingen stor dag på papiret i dag:
- 9 Angel Hope (2. løp) er den beste sjansen. 1 Bokan (V65-2) har fortsatt litt vinterpels og er ute på for kort distanse. Trenger også svikt og tyngre bane. Går han godt i dag, gjør han det på klassen. 
Jeg har mer tro på 2 Killroy (V65-2) som gikk veldig godt sist. Er fint inne i løpet og helt klart en vinnerkandidat i dag. 15 Possibly (V65-6/V4-4, Steinar Holm trener) er bedre på gress enn på dirt, men hun skal ha tyngre bane enn det er i dag, uttaler Jan-Erik til Equus.

* Per-Anders Gråberg banker 5 Marshall Runner (V65-3/V4-1) på sitt V65-forslag på rikstoto.no. Han er ikke veldig optimistisk på vegne av Niels Petersens trio i samme løp - og tror ikke noen av dem er seiersaktuelle.  

* Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.10