Our Last Summer innfridde

Skrevet av Birger Christensen,  02.06.2016
Artikkelbilde
Our Last Summer

Our Last Summer vant årets første klassiker på Øvrevoll. 2000 Guineas ble et løp hvor det ikke gikk helt på skinner for favoritten. Likevel var han først i god tid før mål.

- Han vant på klassen. I svingen fikk han en dult, og banen var for rask for ham. Men dette er en klassehest som fikset det hele, og ekstra gøy var det med dobbeltseier (Busybeingfabolous ble annen), sa trener Niels Petersen. Det var trenerens andre seier i dette storløpet, mens Elione Chaves fikk gleden av å vinne Guineas på Øvrevoll for første gang.

Deleier Wibeke Nagell-Erichsen fortalte at de kjøpte Our Last Summer på auksjon i Frankrike. For Nils Petter Gill ble det seier nummer syv i 2000 Guineas. Om alt er bra med vinneren, blir det start i Tysk Derby Trial i slutten av juni.

Easy Road og Ragazzo

Norsk Jockeyklubs Sprintløp ble ett av de råeste sprintløpene vi har sett på banen. I mål var det Easy Road som holdt unna for Ragazzo som holdt unna med liten margin. Det var på ingen måte overraskende at det skulle stå mellom de to, men det skjedde mye før mål ble passert. Old Fashioned dro av gårde og fikk med seg Visiteur du Pom, og i svingen var de fortsatt klart først. Løpet var et nytt bevis på at feltene ikke trenger å være så store for at de skulle være underholdende.

- Han gikk litt tom 17. mai, men i dag var han faktisk bedre enn jeg trodde. Nå går vi til den store dagen på Bro Park 19. juni, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

- For rask bane og litt for kort distanse. Jeg er meget godt fornøyd med Ragazzo, berettet Annike Bye Hansen.

- Neste gang vinner han, sa Rune Haugen om Old Fashioned. Det var Carlos Lopez enig i.

Sweet Loreen

Gode sprintere møttes i den flotte sommerkveldens første løp. For drøyt to uker siden vant Sweet Loreen, og hun viste nok en gang at hun trives på Øvrevoll. På en rask gressbane ble det ny banerekord etter et godt beregnet ritt av Jacob Johansen. Vanja Sandrup trener den flotte hoppa.

Lord Of Trouble

Lord of Trouble er en av de jevneste hestene på Øvrevoll når han er i orden. Både han og lenge ledende Dramatic Act så ut til å like forholdene, og Lord of Trouble avgjorde til slutt med en ganske sikker seier for eier Stall Lilleville. Alexandre Dos Santos red et fint løp på vinneren.

 Are Hyldmo trener vinneren, og med seieren passerte han Robert Bogen på adelskalenderen. Nå er det kun Arnfinn Lund, Wido Neuroth, Terje Dahl og Ole Svartshoel som er foran Are.

Emmys Lane

Emmys Lane hadde gått gode løp i den danske provinsen. Hun fikk en fantastisk start fra innerspor, og Carlos Lopez hadde siden ingen problemer med å holde hoppa foran frem til mål. Mette Fruergård trener vinneren.

Azincourt

Azincourt var ikke mye betrodd i V65-3. Et nest siste valg var han, men Silja Støren klarte å få ham først i mål i kamp med Red Hearts. Sistnevnte ble plassert på tredje etter protest, og Favilla ble toer.

 Sist gang Azincourt var i vinnerpaddocken var i mai 2012, så ventetiden har vært lang. Men trener Per Hallquist var nok like glad for seieren nå.

Footstepsofspring

Footstepsofspring ledet hver meter av V65-5. Dermed ble det dansk trenerseier for andre gang i løpet av kvelden. Bettina Andersen trener, og Fanny Olsson beregnet tempoet godt i front.

- En deilig hest, som alltid gjør sitt beste, sa Bettina etter den fine seieren.

Prince Hamlet

For tredje gang i løpet av kvelden ble det svensk trenerseier. Den gamle kjempen Prince Hamlet kastet seg foran Point Man, og dermed kunne den lovende lærlingen Malin Holmberg juble. Peter Jardby er trener, og det var den femte trenerseieren som ikke var norsk denne kvelden.

- Malin gjorde det helt rett, fortalte Gisela Jardby, gift med Peter.

 

Den fjerde svenske trenerseieren var et faktum før dagen var omme. Lennart Jarven hadde både Lucky Lucioni og Pecoiquen til start, og det var førstnevnte som var best denne gang. Ina Veronika Toverud red et flott løp på vinneren.

- Hadde en god følelse, sa Ina Veronika, som nettopp er kommet hjem fra Australia og nå jobber for Annike Bye Hansen.

 

Dette var siste løp i PA Minibuss Cup, og Dina Heggum ble klar vinner i den serien.

Lucky Lucioni