Musikk og hest - da blir det fest

Skrevet av Birger Christensen,  14.06.2016
Artikkelbilde
Karaliene

Lørdagens galoppdag på Øvrevoll går helt klart under kategorien "en annerledes dag". Elektronisk musikk vil dominere området fra midt på dagen, før seks galoppløp vil bli avholdt i relativt rask takt. Så overtar musikken i et par timer, før festen fortsetter inne i hovedstaden.

Vi er helt med på at Øvrevoll må prøve å trenge ut til et større publikum. Det er mange som går der under parolen "en gang Øvrevoll, alltid Øvrevoll". Men tilsiget de siste tiårene har ikke vært stort nok. Derfor håper vi at lørdagens gjester vil trives på Øvrevoll, og at dere tar turen på ny flere ganger. Velkommen.

 

Undertegnede hører så avgjort hjemme blant den del av folket som kan mer om galopphester enn elektronisk musikk. Hvis du vil prøve deg som spiller, er det flere muligheter. Øvrevoll vil sette mye inn på å informere nye tilskuere så godt som mulig, både om spilleformer eller hvilke av de firbente det kan være lurt å spille på. Det aller morsomste kan være å finne din egen vinner. Se på hestene i paddocken før løpet og gjør dine egne vurderinger.

 

Vi prøver oss med tre spill som et forslag til å forlate Øvrevoll med et lite overskudd. Totalt koster det 200 kroner, blir det for dyrt, kan du halvere innsatsen eller finn en å spleise med. Gå til en spillevert og få litt hjelp. Følger du tipsene, har du prøvd både vinner, plass, duo og trippel. Da er du godt på vei til å finne ut av de fleste spilleformer.

 

Løp 2: 50 kroner vinner og plass på nummer 4 Denico

Løp 3: 20 kroner duo 2-6 begge veier

Løp 6: 10 kroner trippel 2-4-6 rundt