Miss Rebel og Ruler of Course imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  23.06.2016
Artikkelbilde
Miss Rebel ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

De to beste prestasjonene på Øvrevoll torsdag fikk vi i V65-4 og V65-1. Miss Rebel lekte med meget gode hester, mens Ruler of Course løp seg inn i favorittbildet før Derby om drøyt to måneder. Også treårige Angel Love og sterke Jumeirah viste flotte takter.

- Siden banen er lett, har jeg mer tro på Miss Rebel enn Daydream Believer i dag, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.  Det fikk hun så avgjort rett i. Vanligvis er Miss Rebel i teten, nå var hun nest sist til ut på oppløpet. Da gikk det unna, og lenge før mål var hun først.

- Miss Rebel er et eventyr, superlativene er brukt opp. Hun er så tøff mot seg selv, at jeg aldri har opplevd maken, sa Cathrine. Carlos Lopez tok sin andre strake og har 15 seire mens vi ennå skriver juni.

Ruler Of Course

I V65-1 var det mye snakk om Ruler of Course. Noen tvilte på distansen, det var også tanker om at ikke Øvrevoll var den beste banen. 400 meter fra mål var det ikke snakk om saken. Han forsvant fra konkurrentene, og det var det nok mange i kretsen rundt Ruler of Course som var lettet.

- Hans hovedoppgave i år er Norsk Derby, og da må vi prøve ham fremover. Det var fint å se ham fungere, for nå vet vi at han er i rute, sa Niels Petersen.

Per-Anders er suveren på listen i Sverige, men på Øvrevoll har det gått tråere. Dette var bare hans andre seier på Øvrevoll for den dyktige svensken i år.

Jumeirah

Petersen hadde fire av syv hester i V65-2, blant annet Eye in the Sky. Men dette endte med en flott seier til Jumeirah. Shane Karlsson red et flott løp i front, og da Matauri prøvde seg midt på oppløpet, svarte Jumeirah på beste vis. Lone Bager trener vinneren, og hun er ofte gjest på Øvrevoll med suksess.

A Little Fling

Kveldens første vinner ble A Little Fling. Hun vant i fjor i et lunsjløp på gresset, og det kan virke som om gress er en fordel. Dina Heggum red et fint løp på vinneren og slo Caipririnha i en fin fight.

- Hun viser fin fart i treningsarbeidet, så jeg håpet at hun skulle være med langt fremme, sa Niels Petersen Og slik ble det.

Angel Love

I annet løp var det kun fire startende etter strykninger. Likevel ble det et severdig løp. Angel Love vant etter kamp for to uker siden, nå vant hun sikkert i tøffere selskap. Klar fremgang altså, og en fin innsats også av Focus on Me.

- Sist var banen for hard og med indre sving. Har visst at hun er en klassehest. 2400 meter og myk bane, det betyr at Oaks blir et klart mål, sa trener Wido Neuroth. Jan-Erik Neuroth hadde gleden av å være fornøyd jockey.

Bushfighter

Bushfighter var svaret på en på forhånd åpen V65-3. Carlos Lopez ventet med å sette inn støtet til rundt 300 meter igjen, deretter hadde han bra kontroll.

- Første gang han vant på gress, så det var gledelig at han fungerte så bra på et underlag han ikke har vært så bra på tidligere, sa en fornøyd trener Hallvard Soma

Faiza

Etter en sterk avslutning ble det seier i V65-5 for Faiza. Lærlingen Alan Wallace gjorde alt rett, og det betød karrierens første seier til engelske Alan, og andre seier for Faiza. Gunnhild Naustdal er trener for den tyskfødte hoppa.

 

Det aller siste løpet ga gevinst til favoritten That Was Easy. Men det ble ikke så lett, for Rutalkingtome angrep hardt. Oliver Wilson klarte imidlertid å holde vinneren i gang.

- En flott dag, bekreftet Lone Bager. Hun kunne returnere til Danmark med to seire og en tredje.

That Was Easy