Lynraske løp i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2016
Artikkelbilde
Over The Ocean ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En tredel av sesongen er avviklet. Den høyeste vinneroddsen er Azincourt, som ga 29.78 ved seieren 2. juni. På duo ga Azincourt - Favilla 343.17 i odds, også det høyest i år. Trippelen This is Bajas - Allinornothing - Pretty Perfect ga 26. mai hele 8796.23, over 17 500 kroner for to kroner på rett kombinasjon.

 

Med unntak av noen sjeldne supersprinter på 402 meter, er 900 meter den korteste distansen på Øvrevoll. Onsdag i lunsjen får vi to sprintløp etter hverandre, og det er noe vi gleder oss til.

 

Det har litt Formel 1 over seg når det skal sprintes rett frem på gresset. Særlig i det første av de sprintløpene får vi se noen av våre aller raskeste firbente. Old Fashioned var enorm i første forsøk på Øvrevoll, da Easy Road og Ragazzo trengte tid på å hente igjen Rune Haugens racer. Over the Ocean er også en kjapp herre. Han vant sprintløpet på Derbydagen i 2014 og har mange sterke innsatser både på Øvrevoll og i Sverige. Og selvsagt skal det bli spennende å se Diana Lady. Kommer fra Chile med sterke resultater. Har stort sett gått lenger distanse enn 900 meter, men har sikkert mye fart i kroppen.

 

I løpet etter er nivået et par hakk lavere. Det er full fart hele veien, men når man skal løpe i overkant av 50 sekunder, må man også ha utholdenhet. Det er ingen sving hvor det ofte skjer mye, så i disse løpene kan man ikke skylde på at hesten fikk en dårlig sving. På mange måter er det på denne distansen man kan kåre banens raskeste hest.

I løp 5 får vi møte noen av de bedre treåringene på banen. Noen er på vei mot Derby, andre har mindre ambisiøse mål. Busybeingfabolous var nær seier i 2000 Guineas, og med syv og en halv uke til det store slaget 28. august, blir det trolig ikke mer enn en start til før Derby. Også Fil Rouge har nok samme mål, så får vi bare håpe at problemene som Rune Haugen har hatt på stallen de siste ukene, slipper taket.

Spillemessig ser særlig V4-spillet krevende ut. Vi blir ikke overrasket om utbetalingen i det spillet blir femsifret med bred margin. V5 virker noe mer overkommelig. Litt mindre felter og større nivåforskjell gjør at vi tror den spilleformen blir enklere.