Jubel for Karaliene

Skrevet av Birger Christensen,  18.06.2016
Artikkelbilde
Storfavoritten Karaliene innfridde

Hestivalen på Øvrevoll lørdag sørget for stor stemning. Da hestene nærmet seg mål, var det stor jubel og heiing som vi sjelden ser og hører. Uten at vi skal påstå at vi er så gode på musikken som var en viktig del av Hestivalen, virket det som om mange koste seg.

Det første løpet ble vunnet av den klare favoritten Karaliene. Det medførte stor jubel blant Hestival-deltakerne, som nok hadde fått med seg at dette var en trolig vinner.

- Karaliene prøvde seg på sand i fjor høst, og også årsdebuten gikk på sand i Malmø. Nå var det gress igjen, og det er ingen tvil om at det er det hun skal ha. Nå ser jeg frem mot storløpene i sommer og høst, for dette er en hoppe med god kapasitet, sa trener Cathrine Erichsen. Glad jockey på ryggen av vinneren var jockey Raphael Freire.

Reckless

I amatørløpet var Reckless tidlig i front. Siden hadde hun og Emilie Finckenhagen ingen problemer. Are Hyldmo var på vei til Bro Park, men Emilie sørget for at Reckless doblet seierstallet til to.

- Jeg prøvde å få fronten, og siden bare satt jeg der. Litt før mål kikket jeg meg tilbake, men det kom ingen, sa en fornøyd rytter.

That Was Easy

Lone Bager er en flittig gjest på Øvrevoll. Nå ble det seier til That Was Easy, som svarte brukbart til navnet.

- Jeg fikk tet, og han la seg fint til og galopperte bra med høy vekt, sa vinnerjockey Jan-Erik Neuroth. Han er nå nummer tre på jockeylisten etter en fin innledning på sesongen. That Was Easy starter for øvrig på Øvrevoll igjen kommende torsdag, og det gjør også annenhesten Fleckenzen. Oh My Rose tapte mye fra start, men avsluttet sterkt til tredje.

Mister Manannan

900-meteren ble et herlig sprintløp. Superraske Mister Mannannan sa takk for følget da det gjensto 400 meter og vant lett. Svensk trener og svensk jockey, og for Anna Pilroth var det oppvarming til jockeymatchen på Bro Park dagen etter.

- A walk in the Park, sa trener Liz-Marie Åkerberg etter seieren. Hun trener også Cavorting, 14-åringen som er banerekordholder på Øvrevoll på 900 meter. Bak vinneren var det jevnt, med Pal O'Mine tett foran Majestic Max.

Prawda

V5-finalen ble et artig oppgjør. Storskrellene Wexford og Sir Benjamin dro av gårde, og på det meste var de langt foran feltet. Det ble tomt, men de var ikke så mange lengdene bak. I stedet ble det et oppgjør mellom Prawda og Cekath, som førstnevnte avgjorde de siste 50 meterne. Seier med Pravda og annen til Fleckenzen ble en fasit for treneren fra Enebakk, Knut O Arnesen. Elione Chaves red et flott løp på vinneren.

Make Way For Kay

Det siste løpet på Øvrevoll skulle stå mellom tre hester. Det gjorde det da også til gagns. De to med løp i kroppen var best, med Make Way For Kay som klar vinner. Dermed står storfavoritten Split Personality med kun en seier i karrrieren. Carlos Lopez red et flott løp på vinneren, som ledet fra start til mål.

- Jeg hadde tro på henne, sa Annike Bye Hansen om vinneren. Etter en del annenplasser smakte det godt med en seier for Annike.

 

Da løpene var over, ble det mer musikk for de unge på Hestival. Festen fortsatte i byen, mens vi nøyde oss med Portugal og Ungarn i EM.