Jan-Erik banker Khyber!

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  23.06.2016
Artikkelbilde
Khyber

V65/V4: Jan-Erik Neuroth er inne i en sterk Øvrevoll-sesong med syv på 24 starter. Han har mer ammunisjon i dag: - Jeg tar en råsjanse og banker 6 Khyber (V65-2), sier han til Equus. 


Det er ikke småtterier!
Jan-Erik Neuroth, som er tipsekspert i Asker og Bærums Budstikke, vet at han må banke nesten hele A-laget til Niels Petersen på veien mot en eventuell triumf. Vi tar dem i rekkefølge: 
1 Eye In the Sky (vant Norsk Derby 2014), 2 Beentheredonethat, 4 Matauri og 7 Duke Derby (vant Svenskt Derby 2014)!DYNAMITT I DAG? Jan-Erik Neuroth og Khyber er på seiersjakt i V65-1.
Foto: Svensk Galopp

- Khyber er en veldig god hest! 2400 meter skal passe utmerket. De skal være gode for å slå ham! Han er riktignok yngst i feltet, og det kan tale mot. Samtidig kan man se det på en annen måte: Han er lite startet og er i fortsatt utvikling, sier Jan-Erik som går gjennom de andre starthestene:

5 Angel Love (2. løp) er det egentlig for kort for. Men formen er stigende, og jeg tror uansett på seier.

4 Red Zeppelin (V65-1) er ute på en bra distanse. Møter god motstand i et godt felt, men han skal regnes i toppen. Ble ridd for offensivt sist og gikk litt tom. 

- 7 Koster (V65-1) har fordel av distansen. Er fortsatt urutinert, dette er en "sen" hest som er ute for å få erfaring.

4 Razello (V65-3/V4-1) kjenner jeg ikke. Sara Slot velger nok 10 Barnaby (V65-3/V4-1) av hestene til Allan Thelix.

11 Pal O'Mine (V65-4/V4-2) er i form. Han skal passes litt. Jeg har ridd ham før på 1600 dirttracck. Jeg tror han står 1600 på gresset bare jeg får ham til å slappe av.

To fra Blomqvist/Pilroth


Bodil Blomqvist og Anna Pilroth (bildet) kommer med to hester. Og som Øvrevoll-spillerne vet, en bong uten Anna lever alltid farlig. Men denne løpsdagen tviler mamma og trener Bodil litt. Hun vurderer:
1 Smile (V65-3/V4-1) var bra sist, men ble straffet hardt. Åtte kilo for den andreplassen syns jeg var litt mye. Men hun er ikke helt borte, dette er forøvrig en stor hest som bærer vekt. Knut Arnesens hest; 14 Fleckenzen blir vel en naturlig favoritt etterløpet sist.

10 Ali Hope (V65-5/V4-3)  årsdebuterer. Jeg tror han behøver løpet, han fikk egentlig ødelagt fjorårssesongen med en skade. Men samtidig: Han kan mer enn 59 i handicap, vi tar dette løpet før han går over på hekk igjen. Langt oppløp er en fordel. En liten "varning" er Ali Hope verdt.

Arnesen mot formen
Knut O. Arnesens hester begynner å komme i form: 
- Vi har vært seint ute, sier Knut som tror på 2 Pirlo (2. løp) som vant 100.000 sist: 
- På papiret ser det lett ut, men det skal løpes først. 1600 er en fordel.
14 Fleckenzen (V65-3/V4-1) skulle vunnet hvis han ikke hadde skjienet i overgangen sist. Trodde han skulle inn i paddocken igjen. En stor hest med en enorm aksjon, men litt svimete. Bruker tid på å komme i gang igjen hvis han skulle få en stopp. Regnes med en god sjanse, men jeg liker egentlig ikke så tette starter som han får nå.  

* Arne O. Karlsen sender ut 5 Dramatic Act (V65-4/V4-2) i årets fjerde start. Blir ofte nummer to, har hele 19 andreplasser på 58 starter. - Er på topp i handicapen og er ofte tøft meldt. Hesten er ikke uærlig, dette er en tøff jævel. Vi prøver igjen, sier Karlsen som blinker ut en lite spilt hest som en tøff utfordrer: Svenske 3 Well Tried kan bli farlig her, uttaler treneren fra Åsgårdstrand. 

* Fanny Olsson rir med selvtillit om dagen, hun tok en fin seier i V4-1 på Bro Park i går på ryggen av sjettevalget Willochra. I dag håper hun å kunne legge 5 Dramatic Act (V65-4/V4-2) i "en rygg som toer eller treer". Hun sier at 3 Energia Central (V65-1) var "bra i forrige start". Hennes mest interessante oppsitt i dag er nok uansett 8 Rutalkingtome i V65-6/V4-4: - Jeg kjenner ikke hesten i det hele tatt, men jeg vet at trener og eier håper og tror de skal vinne løpet, sier Fanny til Equus.

* Per-Anders Gråberg har to bankere på sitt V65-forslag for rikstoto.no: 6 Ruler Of Course (V65-1) og 1 Eye In The Sky (V65-2): - Øvrevoll er ikke favorittbanen til Ruler Of Course, men dette løpet er han skyldig å vinne. Eye In The Sky ser fin ut og skal være klassen bedre enn konkurrentene, sier P-A til Equus.

Innleveringsfrister:
V65: 19.25
v4: 20.10