Fredde fra Cathrine

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  30.06.2016
Artikkelbilde
Fredde

V65 Øvrevoll: Cathrine W. Slettemark har åtte førsteplasser på 32 starter og solide 25 i seiersprosent. I dag har hun igjen blikket rettet mot vinnerpaddocken: - 6 Fredde (V65-5/V4-3) er den beste sjansen, sier hun til Equus før løpene. 

Dette er interessant spilleinfo fra en trener som sjelden bommer i vurderingene av egne hester og sjanser. Cathrine har også 9 Hard To Believe  som er et 2. valg og en drøy 21-prosenter i samme løp. 6 Fredde er bare en 9-prosenter kl. 14.30 torsdag.
Treneren er altså uenig med spillerne:VINNERHEST: Fredde vant fem i fjor og har vært én gang i vinnerpaddocken så langt i år.

- Begge mine i V65-5 er best på sand. Fredde er den mest ærlige av disse to, jeg har mest feeling for ham. Hardest i mot: Det må være min andre, Hard To Believe, sier Cathrine som vurderer de andre sjansene:

- 6 Belezza Scuro (1. løp) er en hest som jeg har hatt god tro på. Sist på Täby stemte imidlertid ingenting. Jeg velger å ligge litt lavt, men dette er en hest jeg mener kan mer enn formtallet. Bare så det er nevnt.

- 6 Rebel At Heart (V65-3/V4-1) har et fint løp. Spørsmålet er startboksene. Han kan få panikk og steile opp, da går det ikke. Vi har forøvrig vært i boksene med ham i dag tidlig for å trene. Han skal ha distanse, og jeg tror han vinner hvis han ikke ødelegger for seg selv, sier Cathrine til Equus.

To spennende i dag!
Over til en annen Cathrine med etternavn Erichsen. Hun er toer på statistikken i Norge med åtte og 467.397 kroner på konto. I Sverige er hun nummer fem og i øyeblikket foran regjerende champion Niels Petersen med over én million på premiekontoen.
Lennart jr. Reuterskiöld topper her.
Cathrine har to til start i dag: 4 Rapanui (V65-1, 2,1-prosenter) og 1 Danish Delight (V65-6/V4-4, 16-prosenter kl. 15.00 torsdag).
-  Rapanui gikk veldig bra sist etter langt fravær. Trenger kanskje et løp til, men ikke helt borte.

-  Danish Delight virker fin i trening nå. Kan kanskje forsvare sporet, men blir uansett liggende framme i feltet. Ja, hun kan vinne i dag, sier Cathrine til Equus.

Ranker Imala som et tredjevalg


UENIG: Jan-Erik Neuroth er ikke enig med spillerne som har spilt 5 Imala i V65-3 opp som et 1. valg og en 38-prosenter kl. 16.00 i dag. Han ranker henne som et tredjevalg i sin tipsspalte i Budstikka.
Foto. Eirik Stenhaug


Legg merke til at Jan-Erik Neuroth ranker favoritten 5 Imala (V65-3/V4-1) nede som et tredjevalg i sine tips for lokalavisen Budstikka.
- Hun debuterte bra sist. Skal ha distanse, men husk på at dette er en urutinert hest.
Min beste vinnersjanse i dag er 5 Pal O'Mine i V65-2. 1600 på gress var litt langt sist. 1600 på dirt er lettere, det bør han klare hvis han slipper å lage tempo selv.
6 Mustajjid fra vår stall (Vanessa Ryall rir) har også vinnersjanse i samme løp. Må ha feste i banen, sier Jan-Erik til Equus.
Han kaller ellers 1 Dastan (V65-5/V4-3) for "en outsider", hesten skjerpes i dag opp med blinkers.
SISTE: Jan-Erik Neuroth erstattes av Nelson de Souza på 5 Pal O'Mine. En paragraf i reglementet sier at han ikke kan ri mot hest som eies av hans far (Mustajjid eies av Wido Neuroth AS).

* Silja Støren som rir storfavoritten 6 Reckless i V65-1, betrakter den Are Hyldmo-trente hesten som en "riktig favoritt". Hun opplyser ellers at 10 Forever Fong i samme løp var brunstig i løpet den ble nummer to i 16. juni.

Innleveringsfrister:
1. løp: 18.30
V65: 19.25
V4. 20.10