Forsommerløp og Fegentri

Skrevet av Birger Christensen,  05.06.2016
Artikkelbilde
Marshall Runner

Forsommerløpet for de norskoppdrettede treåringene har hele 100 000 kroner i førstepremie. Vår favoritt blir Marshall Runner, i trening hos Isidro Vergara på Østerås.

- Jeg var ikke helt fornøyd med det løpet han fikk i Skandinavisk Mesterskap. I dette selskapet skal han ha en stor sjanse, sier "The Mexican", som enkelte kaller Isidro.

Marshall Runner har stort sett slått torsdagens konkurrenter flere ganger. Men det er et unntak. Girlforce One debuterte med en sensasjonell god prestasjon for to uker siden. Hun var slått med nese av gode Rock Dancer og klart foran resten av feltet.

- Hun var mye bedre enn jeg trodde hun skulle være. Tror det kan bli mye moro med Girlforce One fremover, berettet Annike Bye Hansen.

Det er flere fine treåringer blant de øvrige deltakerne, men de må nok opp et lite hakk for å beseire vår duo.

 

Hallvard Soma og Cathrine Erichsen har vunnet to ganger hver i Forsommerløpet de fire siste årene. Cathrine har ikke starthest i løpet i år, men følger statistikken om å vinne annet hvert år, blir det seier til Punktum Finale. Dette er vinneren av det første toårsløpet i fjor.

Det er ofte en hest i favorittsjiktet som vinner dette løpet. Syv av de ti siste gangene har vinneren gitt under 5 i vinnerodds.

 

 

Hvert år er amatørryttere fra store deler av verden på Øvrevoll. Fegentri (eller International Federation of Gentlemen and Lady Riders) promoterer amatørgaloppen og internasjonale løp for amatørryttere. Et flott initiativ hvor rytterne får sett seg om i verden. De knytter vennskapsbånd, og det er en god tone mellom deltakerne.

På Øvrevoll rir de to løp. Tyske Vinzenz Schiergen blir vår favoritt i det første løpet. Han rir Lucky Lucioni, som vant det siste løpet torsdag kveld. Deretter setter vi vår lit til Nora Hagelund Holm og French Fantasy. Både i 2014 og 2015 vant French Fantasy foran Mr Timberlake på 900 meter gress. Nå er ikke Mr Timberlake med, og da satser vi på at Nora leder fra start til mål.

 

Spillemessig er det en svært tøff omgang å prøve seg på. Trenden med høy utbetaling for seks rette i V65 tror vi kommer til å holde i seg.